ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα στείλει πίσω στο Ισραήλ δύο αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome για να στηρίξει την άμυνα του

Τα συστήματα θα μεταφερθούν πίσω στη χώρα εντός των επόμενων ημερών

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα στείλει πίσω στο Ισραήλ δύο αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome για να στηρίξει την άμυνα του

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει πίσω στο Ισραήλ τα δύο αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα Iron Dome («Σιδηρούς Θόλος») που έχουν αγοράσει οι ΗΠΑ, για να βοηθήσουν τη χώρα να αμυνθεί απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας είπαν την Τετάρτη σε μέλη του Κογκρέσου ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να «νοικιάσει» τα συστήματα αυτά στο Ισραήλ, διατηρώντας την κυριότητά τους.

Τα συστήματα θα μεταφερθούν πίσω στο Ισραήλ εντός των επόμενων ημερών, είπε στο πρακτορείο Reuters ένας συνεργάτης μέλους του Κογκρέσου.

Το Πεντάγωνο εξέταζε την πιθανότητα και δοκίμαζε τα συστήματα αυτά ως έναν τρόπο για να υπερασπιστεί το Γκουάμ από κινεζικούς πυραύλους.

To Iron Dome είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από την κρατική εταιρεία Rafael Advanced Defence Systems με τη στήριξη των ΗΠΑ, με αφορμή τους πυραύλους που εκτοξεύονταν από τον Λίβανο και έπλητταν ισραηλινές πόλεις στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ (2006) και στη συνέχεια από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Τέθηκε σε λειτουργία το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Αύγουστο του 2022 το Ισραήλ υποστήριξε ότι το σύστημα αυτό αναχαίτισε το 97% των παλαιστινιακών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο από τη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.