ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: Τουλάχιστον 27 νεκροί από συγκρούσεις μουσουλμάνων μαχητών με δυνάμεις ασφαλείας (βίντεο)

«Οι τρομοκράτες απέτυχαν στο στόχο τους να καταλάβουν τα αρχηγεία των Φρουρών στη Σαμπαχάρ και τη Ρασκ»

Ιράν: Τουλάχιστον 27 νεκροί από συγκρούσεις μουσουλμάνων μαχητών με δυνάμεις ασφαλείας (βίντεο)

Τουλάχιστον 11 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν Σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές στη διάρκεια επιθέσεων σε επιτελεία των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν), ενώ υπέστησαν 16 απώλειες.

Οι συγκρούσεις στη διάρκεια της νύκτας ανάμεσα στην οργάνωση Τζάις αλ-Αντλ και δυνάμεις ασφαλείας σημειώθηκαν στις πόλεις Σαμπαχάρ και Ρασκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Οι τρομοκράτες απέτυχαν στο στόχο τους να καταλάβουν τα αρχηγεία των Φρουρών στη Σαμπαχάρ και τη Ρασκ», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Εσωτερικών Μαζίντ Μιραχμαντί.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι άλλα 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν στις μάχες σ’ αυτή τη φτωχή περιφέρεια, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνιτικός.

Η Τζάις αλ-Αντλ λέει πως επιδιώκει μεγαλύτερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες ζωής για την εθνοτική μειονότητα των Βελούχων στο Ιράν, χώρα στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιοχή αυτή, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αποτελεί από καιρό το θέατρο συχνών συγκρούσεων ανάμεσα στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και μαχητικούς σουνίτες, καθώς και λαθρεμπόρους ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.