ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιρανικά όπλα που προορίζονταν για την Υεμένη κατέσχεσαν από συμμάχους οι ΗΠΑ

Πάνω από 3.000 τουφέκια εφόδου, 578.000 σφαίρες και 23 κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι κατασχέθηκαν

Ιρανικά όπλα που προορίζονταν για την Υεμένη κατέσχεσαν από συμμάχους οι ΗΠΑ

Την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ιρανικών όπλων προοριζόμενων για την Υεμένη, που έκαναν τον περασμένο μήνα μη κατονομαζόμενοι «δυτικοί σύμμαχοι» ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, επρόκειτο για μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

Πάνω από 3.000 τουφέκια εφόδου, 578.000 σφαίρες και 23 κατευθυνόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι κατασχέθηκαν σε επιχείρηση που διεξήχθη τη 15η Ιανουαρίου στον Κόλπο του Ομάν, ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM) στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Διευκρίνισε πως ο Αμερικανός στρατός υποστήριξε την επιχείρηση, χωρίς να κατονομάσει τη χώρα που προχώρησε στην κατάσχεση.

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη πηγές ενήμερες σχετικά, αναφέρθηκε σε επιχείρηση της Γαλλίας.

Διεξήχθη «κατά μήκος θαλάσσιων οδών που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη διακίνηση όπλων από το Ιράν στην Υεμένη», κατά την ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την 6η Ιανουαρίου, το Ναυτικό των ΗΠΑ αναχαίτισε αλιευτικό που μετέφερε 2.116 τουφέκια εφόδου ΑΚ-47, με προορισμό κατά την Ουάσιγκτον τους αντάρτες Χούθι.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορεί συχνά το Ιράν ότι εξοπλίζει τους Χούθι. Η Τεχεράνη το διαψεύδει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.