ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Δέκα Γάλλοι νεκροί και 18 αγνοούμενοι

Ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και «αρκετά παιδιά που πιθανόν απήχθησαν» από τη Χαμάς

Ισραήλ: Δέκα Γάλλοι νεκροί και 18 αγνοούμενοι

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα πως ο απολογισμός των νεκρών και αγνοούμενων για τη χώρα της αυξήθηκε εκ νέου και ανέρχεται πλέον σε 10 νεκρούς και 18 φερόμενους ως αγνοούμενους.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και «αρκετά παιδιά που πιθανόν απήχθησαν» από τη Χαμάς.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός που ανακοινώθηκε την Τρίτη έκανε λόγο για 8 νεκρούς και 20 αγνοούμενους.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Γερουσία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ, του οποίου ο λαός είναι «λαβωμένος αλλά γενναίος», σύμφωνα με τον πρόεδρο της άνω βουλής Ζεράρ Λαρσέ που κατήγγειλε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της Γαλλίας, η Ελιζαμπέτ Μπορν επανέλαβε ότι η διπλωματία «εργάζεται για να αποφευχθεί η κλιμάκωση και η ανάφλεξη» στην περιοχή.

«Θα ήθελα να έχω μια ιδιαίτερη σκέψη για τους δέκα συμπατριώτες μας που έχασαν τη ζωή τους και για τους 18 από τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο, η κατάσταση των οποίων είναι εξαιρετικά ανησυχητική», δήλωσε η Μπορν μιλώντας στη Γερουσία. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις οικογένειες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι όλες οι σκέψεις της «είναι στη γαλλική κοινότητα στο Ισραήλ, η οποία ζει μέσα στην αγωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μπορν τάχθηκε υπέρ της λύσης μιας «βιώσιμης ειρήνης» και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Είναι επίσης ένας δρόμος κατευνασμού στις δημοκρατίες μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.