Ισραήλ: Ο στρατός πυροβόλησε δύο μαχητές της Χεζμπολάχ – Νεκρός ο ένας

Οι ένοπλοι της Χεζμπολάχ πιθανόν να πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή

Ισραήλ: Ο στρατός πυροβόλησε δύο μαχητές της Χεζμπολάχ – Νεκρός ο ένας

Ένας μαχητής της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν προσπάθησαν να διεισδύσουν στην ισραηλινή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια ΜΚΟ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι οι ένοπλοι της Χεζμπολάχ πιθανόν να πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή και να επιχειρούσαν να ναρκοθετήσουν την ισραηλινή πλευρά του συνόρου όταν έγιναν αντιληπτοί. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ένοπλοι άνδρες πυροβολήθηκαν και ότι ο ένας σκοτώθηκε ενώ ο τραυματίας δέχεται φροντίδα από τους στρατιώτες.

Τα Υψίπεδα ή Υψώματα του Γκολάν είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή μήκους 60 χιλιομέτρων και πλάτους 25, την οποία κατέλαβε το Ισραήλ στον Πόλεμο των Επτά Ημερών το 1967 και προσάρτησε το 1981. Ωστόσο, αυτό δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Με βάση το διεθνές δίκαιο, η περιοχή θεωρείται συριακό έδαφος υπό ισραηλινή κατοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συχνά στόχους στη γειτονική χώρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το εχθρό του, το Ιράν, να επεκτείνει την επιρροή του εκεί. Το Ιράν και η σύμμαχός του, η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, είναι σημαντικοί σύμμαχοι του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου οι δυνάμεις πολεμούν από το 2011 τις δυνάμεις που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.