ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισραηλινός συνταγματάρχης: «Είδαμε πολίτες με σφαίρες στα κεφάλια»

«Είδα δεκάδες πολίτες, αθώους που δεν έκαναν τίποτα»

Ισραηλινός συνταγματάρχης: «Είδαμε πολίτες με σφαίρες στα κεφάλια»

Ο συνταγματάρχης του Ισραήλ Έλαν Έντρι, διοικητής Ταξιαρχίας Έρευνας και Εκπαίδευσης ήταν από τους πρώτους στρατιωτικούς που έσπευσαν στα σημεία των επιθέσεων για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες της Χαμάς.

«Έφτασα στη στρατιωτική βάση και για τις πρώτες τρεις ώρες είχαμε πολύ σκληρές μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μου και τους άνδρες της Χαμάς που προσπάθησαν να διεισδύσουν στη βάση. Ήθελαν, προφανώς, να μας σκοτώσουν όλους… Από τη στιγμή που έφτασα εγώ, αρχίσαμε την έφοδο στα σημεία που πιστεύαμε ότι κρύβονται και καταφέραμε να τους σκοτώσουμε όλους.» 

Σε ερώτηση αν είδε θηριωδίες σε βάρος αμάχων, απαντάει:

«Είδαμε στους δρόμους του Σντερότ και του Οφακίμ, αυτοκίνητα με αρκετούς πολίτες. Μέσα στα αυτοκίνητα, με σφαίρες στα κεφάλια τους που προφανώς κάποιος τους σκότωσε από κοντινή απόσταση. Υπήρχαν πολλές οικογένειες σε αυτά τα αυτοκίνητα αλλά και στους δρόμους, άνθρωποι που απλώς περπατούσαν ειρηνικά γιατί ήταν αργία και είμαστε Εβραίοι, έχουμε συναγωγή, οπότε κάποιοι πήγαιναν εκεί όταν τους σκότωσαν.

Είδα δεκάδες, δεκάδες πολίτες, αθώους πολίτες που δεν έκαναν τίποτα εκτός από το να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους, σκοτωμένους στο πεζοδρόμιο, σε οικισμούς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας».

Σε ερώτηση για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, λέει:

«Μια χερσαία επίθεση δεν είναι ποτέ εύκολη αποστολή. Είναι πάντα πολύ περίπλοκη, υπάρχουν πάντα παράμετροι που δεν γνωρίζουμε, αλλά, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε, να μην βλάψουμε ανθρώπους που δεν εμπλέκονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις προειδοποιούν πάντα όσους δεν εμπλέκονται ότι δεν έχουμε σκοπό να τους βλάψουμε και πιστεύω και εμπιστεύομαι πολύ τους στρατιώτες μας, τις χερσαίες δυνάμεις, ότι ο επαγγελματισμός και οι αξίες τους θα μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε αυτή την αποστολή γρήγορα και με επιτυχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.