ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Εξήντα οι νεκροί από το ναυάγιο στις ακτές της Καλαβρίας – Στο σκάφος επέβαιναν 140 παράνομοι μετανάστες

Συνολικά 80 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί

Ιταλία: Εξήντα οι νεκροί από το ναυάγιο στις ακτές της Καλαβρίας – Στο σκάφος επέβαιναν 140 παράνομοι μετανάστες

Στους εξήντα αυξάνονται μέχρι στιγμής οι νεκροί του ναυαγίου που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα κοντά στις ακτές της Καλαβρίας, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 140 μετανάστες έσπασε με αποτέλεσμα ο κόσμος να βρεθεί μέσα στην παγωμένη θάλασσα τη νύχτα.

Μέχρι στιγμής και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θάλασσα, συνολικά 80 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί – μερικοί από τους οποίους κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή μετά το ναυάγιο.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες όλης της ΕΕ με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών. Πρέπει να αυξηθούν οι βοήθειες, με την επίγνωση ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε όποιον δεν τα χρησιμοποιεί υπέρ της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταϊάνι.

«Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό καπρίτσιο», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Η ακτοφυλακή του Reggio, η οποία συντονίζει τις δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, έστειλε στην περιοχή δύο περιπολικά σκάφη SAR Class 300 από το Κροτόνε και τη Roccella Jonica, καθώς και ένα ελικόπτερο AW 139 από την αεροπορική βάση της Κατάνια. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, επίσης με την ανάπτυξη ομάδας δυτών από την ακτοφυλακή της Μεσσήνης, καθώς και εναέρια και θαλάσσια σκάφη των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν υπό τον συντονισμό της ακτοφυλακής του Ρέτζιο Καλάμπρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.