ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κατάρ: Θέλει να διακόψει τη διαμεσολάβηση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν

«Πραγματοποιούμε μια συνολική επανεκτίμηση του ρόλου μας» δηλώνουν αξιωματούχοι του Κατάρ

Κατάρ: Θέλει να διακόψει τη διαμεσολάβηση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χ.Φιντάν

Από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, το Κατάρ έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη και τις μεγάλες δυνάμεις. Στο παρόν στάδιο, είναι ενεργό στις διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση μιας εκεχειρίας στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BFMTV, το Κατάρ βρίσκεται σε διαδικασία «επανεκτίμησης» της διαμεσολάβησής του μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς, όπως δήλωσε την Τετάρτη (17/04) ο πρωθυπουργός της χώρας του Κόλπου που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πραγματοποιούμε μια συνολική επανεκτίμηση του ρόλου μας», ανέφεραν ο σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και ο Τούρκος ομόλογός του, Χακάν Φιντάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος έκρινε ότι υπήρξε «επίθεση στον ρόλο του Κατάρ» και ότι η χώρα του θα λάβει «απόφαση την κατάλληλη στιγμή» για το αν θα συνεχίσει ή όχι τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις με στόχο να επιτευχθεί ιδίως εκεχειρία μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης της παλαιστινιακής Χαμάς και του Ισραήλ, που βρίσκονται σε πόλεμο για περισσότερους από έξι μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια «μη εποικοδομητική» αμερικανική δήλωση

Το Κατάρ αντέδρασε πρόσφατα οργισμένα σε μια δήλωση, Στένι Χόγιερ, πολιτικού του αμερικανικού κόμματος των Δημοκρατικών, που το κάλεσε να ασκήσει πίεση στη Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς την ως «μη εποικοδομητική».

Ο Στένι Χόγιερ δήλωσε ότι το Κατάρ θα πρέπει να σηματοδοτήσει στη Χαμάς ότι θα ακολουθήσουν «επιπτώσεις» εάν η παλαιστινιακή οργάνωση εμποδίσει την «πρόοδο» προς μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Από την πλευρά του, ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι θέλει να σύρει τη Μέση Ανατολή σε πόλεμο «για να παραμείνει στην εξουσία».

«Είναι προφανές ότι ο (Μπενιαμίν) Νετανιάχου προσπαθεί να σύρει την περιοχή σε πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Χακάν Φιντάν θεώρησε «επίμονο» τον κίνδυνο να επεκταθεί η σύγκρουση από τη Γάζα στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο ίδιος στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε με τον Μοχάμεντ Μπεν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.