ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κίνα: Επιστρατεύονται πολιτικά πλοία για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Συμπληρωματικά με το στόλο αποβατικών, τα οποία δεν αρκούν για τη μεταφορά όλων των χερσαίων δυνάμεων

Κίνα: Επιστρατεύονται πολιτικά πλοία για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Η Κίνα φαίνεται να εντάσσει εκτεταμένο αριθμό πολιτικών πλοίων στον στρατιωτικό της σχεδιασμό, προετοιμάζοντας έναν στόλο από φέρι για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν.

Παρόλο που ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό αποβατικών σκαφών για μια γενικευμένη αμφίβια επίθεση, η χρήση πολιτικών πλοίων μπορεί να καλύψει αυτό το κενό.

Τα πολιτικά φέρι, όπως τα roll-on/roll-off πλοία ικανά να μεταφέρουν συνολικά εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, είναι κεντρικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής.

Σύμφωνα με τον Ray Powell, διευθυντή του προγράμματος SeaLight στο Πανεπιστήμιο Stanford, τα πολιτικά φέρι δεν είναι ιδανικά για αποβάσεις υπό πυρά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μαζική μεταφορά στρατευμάτων μετά την καταστροφή των αμυντικών θέσεων της Ταϊβάν.

Η Κίνα πραγματοποίησε πρόσφατα στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, ως «ισχυρή τιμωρία» για «αποσχιστικές τάσεις» μετά την ορκωμοσία του Lai Ching-te ως πρόεδρος της Ταϊβάν.

Αυτές οι ασκήσεις αποτελούν την τρίτη φορά που περιβάλλεται το νησί τα τελευταία δύο χρόνια και δείχνουν την προετοιμασία της Κίνας σε σενάρια επιχειρήσεων απόβασης στην Ταϊβάν.

Η στρατηγική της Κίνας περιλαμβάνει τη χρήση πολιτικών πόρων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που περιπλέκει την αμυντική προετοιμασία της Ταϊβάν.

Η Κίνα έχει ενσωματώσει τα πολιτικά πλοία, όπως φέρι, δεξαμενόπλοια και πλοία εμπορευματοκιβωτίων, στη στρατιωτική της δομή, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν τόσο σε ειρηνικές όσο και σε πολεμικές καταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από μια δεκαετία, η Κίνα εξέδωσε τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές για τους ναυπηγούς, ώστε να κάνουν τα πολιτικά πλοία κατάλληλα για στρατιωτική χρήση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.