ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σ.Λαβρόφ: «Η παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα εμπλέξει και άλλους στον πόλεμο»

Η Ουκρανία υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας στις απαιτήσεις της για προμήθεια όπλων 

Σ.Λαβρόφ: «Η παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα εμπλέξει και άλλους στον πόλεμο»

Η Ουκρανία υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας στις απαιτήσεις της για προμήθεια όπλων από τη Δύση και προκαλεί επίσης τη συμμετοχή της σε εχθροπραξίες στην περίπτωση της προμήθειας πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης. 

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

«Τέτοιοι κίνδυνοι [εμπλοκής τρίτων χωρών στην ουκρανική σύγκρουση], φυσικά, υπάρχουν, αυτό που απαιτεί τόσο κατηγορηματικά το καθεστώς του Κιέβου, με επιχειρηματικό τρόπο, θα έλεγα, από τους δυτικούς προστάτες του, που, πρώτον, ξεπερνά όλα τα όρια ευπρέπειας και διπλωματικής επικοινωνίας. 

Δεύτερον, πρόκειται για μια άμεση πρόκληση με στόχο να παρασύρει τη Δύση σε εχθροπραξίες», είπε ο Σ.Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «λογικοί δυτικοί πολιτικοί» κατανοούν τους κινδύνους επέκτασης της σύγκρουσης και δεν δέχονται τέτοια σενάρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν τηρούν όλοι στη Δύση αυτή την άποψη.

«Θα πω ειλικρινά ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά στο βόρειο τμήμα της, υπάρχουν πολιτικοί που είναι έτοιμοι να πάνε σε αυτή την τρέλα για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, αλλά οι σοβαρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυσικά, γνωρίζουν καλά ότι αυτό το σενάριο είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σ.Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα άκουσε σημάδια εύλογων εκτιμήσεων από την Ουάσιγκτον σχετικά με την προμήθεια όπλων στο Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.