ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λευκός Οίκος: «Το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα»

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Λευκός Οίκος: «Το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα»

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας».

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στο «Χ» (πρώην Twitter) προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά».

Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι συνομιλίες Μπάιντεν-Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε νωρίτερα από το Τελ Αβίβ ότι θα συνεργασθεί με το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς και τους εταίρους μας σε ολόκληρη την περιοχή για να αποφύγουμε περαιτέρω τραγωδία για τους αθώους πολίτες», είπε.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να μην πληγούν πολίτες.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», είχε δηλώσει κατά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν την επομένη της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας, που προκάλεσε εκατοντάδες θύματα.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου.

Το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην Ισλαμική Τζιχάντ, επικαλούμενο στοιχεία. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι είναι «συνεργός στις σφαγές» που διαπράχθηκαν όπως υποστηρίζει από το Ισραήλ στη Γάζα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υιοθέτησε την ισραηλινή εκδοχή για ρίψη ρουκέτας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων σε νοσοκομείο.

«Το γεγονός πως ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθετεί την ισραηλινή εκδοχή, κυρίως εκείνην στο θέμα της σφαγής του νοσοκομείου (…) επιβεβαιώνει πως η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τυφλά το Ισραήλ και πως είναι συνεργός σε αυτές τις σφαγές», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο μεταξύ, ο Οσάμα Χαμντάν, αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο πως οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «φέρουν πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο εναντίων αμάχων στη Γάζα».

Νετανιάχου: Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός

«Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του Μπάιντεν και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «ενώ το Ισραήλ προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε αθώους, η Χαμάς επιχειρεί να τη μεγιστοποιήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.