ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μ.Ζαχάροβα: «Αγοράστε στην Α.Μπέρμποκ έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες»

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Ο στόχος του Β.Πούτιν είναι να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο»

Μ.Ζαχάροβα: «Αγοράστε στην Α.Μπέρμποκ έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, με δήλωσή της, απάντησε στα σχόλια της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ περί επιθυμίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να σύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση.

Η Μ.Ζαχάροβα, συνέστησε στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να αγοράσει έναν χάρτη και ένα βιβλίο ιστορίας.

«Θα ήθελα να ρωτήσω την Α.Μπέρμποκ: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν ρωσικές βάσεις που περιέβαλαν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ότι το ΝΑΤΟ επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας; Αγοράστε στην Αναλένα έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες», τόνισε χαρακτηρισικά.

Α.Μπέρμποκ: «Ο στόχος του Β.Πούτιν είναι να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο»

Το Σάββατο (30/3), η Αναλένα Μπέρμποκ είπε σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του ομίλου Funke ότι «ο στόχος του Β.Πούτιν ήταν και παραμένει να καταστρέψει την Ουκρανίας ως κυρίαρχη ελεύθερη χώρα και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».

Κατά τη γνώμη της, εάν ο Ρώσος ηγέτης νικήσει, η ασφάλεια στην Ευρώπη και η διεθνής τάξη «θα απειληθούν».

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Rob Bauer, σημείωσε πάντως ότι η Ρωσία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για πιθανή σύγκρουση με τη Μόσχα.

Το τελευταίο διάστημα εντέχνως καλλιεργείται σε ολόκληρη τη συλλογική Δύση κλίμα πιθανής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Μόσχα από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Όπως είπε ο Β.Πούτιν σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί στις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αφού δεν έχει νόημα να το κάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.