ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μήνυμα Μόσχας σε Ουάσιγκτον: «Όσες βάσεις του ΝΑΤΟ και αν κατασκευαστούν στην Ουκρανία θα καούν – Είναι στόχος»

Μεντβέντεφ: «Πριμ για κάθε στρατιώτη του ΝΑΤΟ που θα σκοτώνεται στην Ουκρανία»

Μήνυμα Μόσχας σε Ουάσιγκτον: «Όσες βάσεις του ΝΑΤΟ  και αν κατασκευαστούν  στην  Ουκρανία θα καούν – Είναι στόχος»

Με ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ στην Ουκραν;iα απείλησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε την |Πέμπτη ότι η Ουκρανία θα γίνει τελικά μέλος της συμμαχίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε ότι οι βάσεις του ΝΑΤΟ θα «καούν συθέμελα εάν εμφανιστούν στο έδαφος της Ουκρανίας», σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτές οι βάσεις θα καούν. Υπήρχε ήδη η στρατιωτική βάση Yavoriv όπου εκπαιδεύονταν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ… Δεν υπάρχει πια. Αυτός είναι ένας απολύτως νόμιμος στόχος», είπε ο Γκρούσκο,

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι οι Ρώσοι μαχητές θα πρέπει να ανταμείβονται στον υψηλότερο δυνατό βαθμό για κάθε δυτικό στρατιώτη που σκοτώνεται στην Ουκρανία, απαγορεύοντας ακόμη και την αιχμαλωσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ.

Ο Γκρούσκο υποστήριξε επίσης ότι η πρόταση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ήταν απαράδεκτη. Προηγουμένως, ο Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής συμμαχικών στρατευμάτων στη ζώνη στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά οι σύμμαχοί του επέκριναν έντονα τη δήλωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί τελικά στο ΝΑΤΟ καθώς η υποστήριξη προς τη χώρα παραμένει «σταθερή» μεταξύ των κρατών μελών.

“Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να χτιστεί μια γέφυρα προς αυτήν την ένταξη”, είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.