ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μόσχα κατά Ρουμανίας και Μολδαβίας: Δίνετε βάσεις στο ΝΑΤΟ για την πραγματοποίηση μυστικών επιχειρήσεων

Κίνδυνος επέκτασης του πολέμου στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες

Μόσχα κατά Ρουμανίας και Μολδαβίας: Δίνετε βάσεις στο ΝΑΤΟ για την πραγματοποίηση μυστικών επιχειρήσεων

Το κανάλι ‘Rybar’ στο Telegram, που είναι προσκείμενο στο Κρεμλίνο,  κατηγορεί την Ρουμανία ότι απορροφά την Μολδαβία προκειμένου να σχηματίσει μια κοινή «βάση» για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που θα επιχειρούν μυστικά στην Ουκρανία, αναφέρουν σήμερα ρουμανικά δημοσιεύματα.

Όπως σημειώνεται, η Μόσχα κατηγορεί την Ρουμανία και την Μολδαβία ότι χρησιμοποιήθηκαν για μυστικές επιθέσεις κατά του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Αυτό θα είναι δυνατό στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στρατιωτικού δυναμικού της Ρουμανίας με την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, σημειώνει ο συντάκτης του Telegram/Rybar.

Η παρουσία πολεμικών μονάδων του ΝΑΤΟ κοντά στην περιοχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας δείχνει την πιθανή μυστική χρήση τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία, λένε Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές.

Η Ρουμανία ενισχύθηκε από συμμαχικές δυνάμεις

Σημειώνεται ότι από το 2022 ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, η αποστολή Eagle του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε την ανάπτυξη στρατευμάτων και εξοπλισμού στη Ρουμανία και αύξησε τη δραστηριότητα στην περιοχή.

Από το 2023, η αποστολή αυτή (που αποτελείται από 700 στρατιώτες των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, 300 των Ενόπλων Δυνάμεων του Βελγίου και του Λουξεμβούργου) έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 στρατιωτικές ασκήσεις.

Το κύριο καθήκον τους είναι να οργανώσουν τις ενέργειες των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, με πιθανό εχθρό τη Ρωσία.

Τι ανησυχεί τους Ρώσους

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές παρακολούθησαν με ανησυχία τις πορείες προς την ακτή της Μαύρης Θάλασσας, τις ενέργειες στις ορεινές περιοχές και το πέρασμα του Δούναβη.

Αυτό που ανησυχεί τους Ρώσους είναι οι αντιαεροπορικές ασκήσεις, στις οποίες το «σημαντικό στοιχείο» είναι ο προσδιορισμός του στόχου, που διασφαλίζεται μέσω της χρήσης του ΝΑΤΟικού συστήματος διακρατικών πληροφοριών (ASCA).

Επίσης, αναλυτές της Rybar γράφουν ότι ο γαλλικός στρατός μαζί με την 81η Ταξιαρχία Πυροβολικού του Ρουμανικού Στρατού και την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ από τη στρατιωτική βάση Capu Midia εξασκήθηκαν σε βολές με συστήματα LRU και HIMARS MLRS σε στόχους που κινούνταν κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Ρώσοι φοβούνται ότι τέτοιες ασκήσεις δεν είναι μόνο σε περίπτωση επίθεσης σε χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά αποτελούν «πρακτική» για τη χρήση αυτών των συστημάτων στην Ουκρανία.

Έτσι, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία αυξάνεται για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της προστασίας της «ανατολικής πλευράς» της Συμμαχίας και επειδή τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, οι ειδικές δυνάμεις, θα επιχειρήσουν κρυφά στην Ουκρανία, γράφει ο Rybar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.