ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Μόσχα: Κούβα, Λάος και Γουινέα-Μπισάου συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

«Αυξημένη συνεργασία στο εγγύς μέλλον» δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Μόσχα: Κούβα, Λάος και Γουινέα-Μπισάου συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης

Ο Πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ-Ντίαζ Κανέλ, ο Πρόεδρος του Λάος, Θονγκλούν Σισουλίθ, και ο Πρόεδρος της Γουινέας-Μπισάου, Ουμάρο Σισοκό Εμπάλο, συναντήθηκαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, την εκδήλωση που εορτάζει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι περισσότερα από 9.000 στρατιωτικά στελέχη και πάνω από 70 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού συμμετείχαν στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης.

Σε ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στη «μνήμη της στρατιωτικής αδελφότητας των πατέρων, των παππούδων και των προπαππούδων μας» και στη «φιλία ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη Σοβιετική Ένωση ως τη χώρα που «νίκησε τον ναζισμό» και «υποστήριξε τους λαούς της Αφρικής και της Ασίας κατά την περίοδο του αντιαποικιακού αγώνα τους και μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας τους».

Η ημέρα τιμάται από όσους «αναγνωρίζουν την αξία της δικαιοσύνης, της ισότητας και του ανθρωπισμού», πρόσθεσε ο Β. Πούτιν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει την Ημέρα της Νίκης ως ημέρα εορτασμού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2023, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέγραψε έναν νόμο που αλλάζει επίσημα την ημερομηνία του εορτασμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουκρανία για τις 8 Μαΐου, συγχρονίζοντας την με την αντίστοιχη ημέρα μνήμης που έχει θέσει η ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.