ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Ο στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αμυνόμενοι οι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 40 «τρομοκράτες»

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι, χθες Πέμπτη, σε φυλάκιο στο ανατολικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο στρατός αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αμυνόμενοι οι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 40 «τρομοκράτες».

Η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπη με επιθέσεις τζιχαντιστών, από τις οποίες περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν επίσης κατηγορηθεί για δολοφονίες αμάχων στη διάρκεια επιχειρήσεών τους κατά οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος είτε στην Αλ Κάιντα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, «ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές» σκότωσαν τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε επιδρομή τους σε χωριό στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η χούντα που κυβερνά την αφρικανική χώρα καταδίκασε την επίθεση και δεσμεύτηκε πως θα διενεργηθεί έρευνα για τα γεγονότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν μέσω λαϊκής κατακραυγής για την αδυναμία των αρχών να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό, στην Μπουρκίνα Φάσο έγιναν πέρυσι δύο στρατιωτικά πραξικοπήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.