ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μυστικές συνομιλίες για να απελευθερωθούν πολλοί από τους 203 ομήρους από τη Χαμάς

Η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός

Μυστικές συνομιλίες για να απελευθερωθούν πολλοί από τους 203 ομήρους από τη Χαμάς

Σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκονται μυστικές εξελίξεις ώστε να απελευθερωθούν «πολλοί από τους 203 ομήρους», τους οποίους κρατά η Χαμάς, σύμφωνα με το BBC.

Η είδηση μεταδόθηκε προτού η Χαμάς απελευθερώσει δύο Αμερικανίδες, μητέρα και κόρη, που ήταν όμηροι της Χαμάς από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Η Χαμάς ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (20/10) ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι «άμαχοι» όμηροι που απήχθησαν κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και σήμερα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση πολλών από τους 203 ομήρους που υπολογίζεται ότι κρατούνται στη Γάζα, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό. Η Χαμάς δεν κρατά όλους τους ομήρους. Μερικοί κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες. Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα είναι ένας παράγοντας που περιπλέκει τα σχέδια των Ισραηλινών σε ότι αφορά την εισβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς, επισημαίνει το βρετανικό μέσο οι όμηροι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί εάν αυτό μπορεί να γίνει με διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.