ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μυστήριο με τον θάνατο εν πτήση από την Κούβα του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Επιστημών Πιότρ Κουτσερένκο

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν

Μυστήριο με τον  θάνατο εν πτήση από την Κούβα του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού  Επιστημών  Πιότρ Κουτσερένκο

Ο αναπληρωτής υπουργός Επιστημών  και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιότρ Κουτσερένκο πέθανε στις 20 Μαΐου, επιστρέφοντας από την Κούβα με ρωσική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

«Ο Πίτερ Κουτσερένκο αρρώστησε στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε η ρωσική αντιπροσωπεία από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πόλη Mineralnye Vody, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν», αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Κουτσερένκο ήταν 46 ετών. Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1977, το 1999-2001 ήταν βοηθός βουλευτή της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, το 2001 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών με πτυχίο στη Νομολογία.

Στη συνέχεια, με τα χρόνια, ο Kucherenko εργάστηκε ως δικηγόρος, δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας και επικεφαλής του προσωπικού της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για τη συνταγματική νομοθεσία.

Η ρωσική αντιπροσωπεία περιλάμβανε, εκτός από τον Κουτσερένκο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο και τον αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Λατινικής Αμερικής του Υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Γκούσκοφ, ενώ στην Κούβα  τους συνόδευε ο Ρώσος πρέσβης Βίκτορ Κορονέλι.

Η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου ανέφερε στις 20 Μαΐου ότι οι εκπρόσωποι επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο της Αβάνας μαζί με τον επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας της Κούβας, Walter Baluha, και την πρύτανη Miriam Nicado Garcia. Ο Τσερνισένκο έδωσε εντολή να οργανώσει την ανταλλαγή φοιτητών από τη Ρωσία και την Κούβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.