
Το Εφετείο της Νότιας Κορέας επέβαλε στον πρώην πρόεδρο Γιουν Σουκ Γεόλ, ποινή φυλάκισης 7 ετών για παρεμπόδιση των ανακριτών που προσπαθούσαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψής του.
Είναι η πρώτη απόφαση του ειδικού τμήματος του δικαστηρίου που συστάθηκε για να χειριστεί υποθέσεις που συνδέονται με την απόπειρα κήρυξης στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν.
Τον Φεβρουάριο του 2026 καταδικάστηκε και σε ισόβια κάθειρξη, γλιτώνοντας τη θανατική ποινή που είχαν ζητήσει εισαγγελείς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.