ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Νέα κρίση Πολωνίας-Ρωσίας για τη σχολή της ρωσικής Πρεσβείας: «Θα υπάρξουν αντίποινα»

Έντονη διπλωματική διαμαρτυρία από τη Μόσχα

Νέα κρίση Πολωνίας-Ρωσίας για τη σχολή  της ρωσικής Πρεσβείας: «Θα υπάρξουν αντίποινα»

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία για την παράνομη κατάληψη από τις πολωνικές αρχές της σχολής της πρεσβείας της στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Πολωνία.

Ο πρεσβευτής Σεργκέι Αντρέγεφ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης περί των Διπλωματικών Σχέσεων αλλά η Πολωνία είπε ότι συγκαταλέγεται στα δικαίωματά της να πάρει πίσω το κτίριο.

«Σήμερα οι πολωνικές αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν δυναμική δράση, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα διπλωματικό κτίριο, ένα σχολικό κτίριο», δήλωσε ο Αντρέγεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Αυτή η ενέργεια είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης περί των Διπλωματικών Σχέσεων, θα υποβάλουμε διαμαρτυρία», μετέδωσε το πρακτορείο RIA ότι δήλωσε ο πρεσβευτής προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη του, η Μόσχα θα σκεφτεί να προβεί σε αντίποινα.

Το πολωνικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο TVP Info μετέδωσε ότι η αστυνομία βρισκόταν έξω από το σχολείο στην οδό Κιλέκιετζ της Βαρσοβίας σήμερα το πρωί.

«Είναι δικαίωμα του πρεσβευτή να προβεί σε διαμαρτυρία. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν το έχει κάνει ή όχι, το περιμένουμε», είπε από την πλευρά του στο Reuters ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Λούκας Τζασίνα.

«Η γνώμη μας, η οποία έχει επιβεβαιωθεί από τα δικαστήρια, είναι ότι αυτή η περιουσία ανήκει στο πολωνικό κράτος και κατελήφθη παράνομα από τη Ρωσία», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο χώρες έχουν ήδη τεταμένες σχέσεις, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και το γεγονός ότι η Βαρσοβία βοηθά το Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.