ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Νεκρός ο αντιπρόεδρος του Μαλάουι – Συνετρίβη το αεροσκάφος που τον μετέφερε (φώτο-βίντεο)

Ακόμα εννέα νεκροί από το δυστύχημα

Νεκρός ο αντιπρόεδρος του Μαλάουι – Συνετρίβη το αεροσκάφος που τον μετέφερε (φώτο-βίντεο)

Ο πρόεδρος του Μαλάουι Λάζαρους Τσακουέρα, ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος Σάουλος Κλάους Τσιλίμα και άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το στρατιωτικό αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Τσιλίμα, 51 ετών, αναχώρησε από την πρωτεύουσα Λιλόνγκουε στις 09:17 τοπική ώρα (10:17 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μζούζου όπως προέβλεπε το πρόγραμμα στις 10:02 λόγω κακής ορατότητας.

Έλαβε εντολή να επιστρέψει στην πρωτεύουσα αλλά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και οι αερολιμενικές αρχές δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του.

“Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω πως αποδείχθηκε πως ήταν μια τρομερή τραγωδία. Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε το αεροσκάφος κοντά σε έναν λόφο… το βρήκαν πλήρως κατεστραμμένο χωρίς επιζώντες”, είπε ο Τσακουέρα.

Ο Τσακουέρα είπε σε διάγγελμα πως το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους ήταν σε ένα ορεινό τμήμα του δάσους Τσικανγκάουα.

Ο Τσιλίμα, που θεωρείτο πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, είχε συλληφθεί το 2022 με κατηγορίες για διαφθορά.

Ωστόσο δικαστήριο του Μαλάουι απέσυρε τις κατηγορίες εις βάρος του τον περασμένο μήνα αφού ο επικεφαλής της εισαγγελίας κατέθεσε σημείωμα για διακοπή της έρευνας. Ο Τσιλίμα αρνήθηκε ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.