ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νότιο Σουδάν: 15 νεκροί σε μάχη ανταρτών με τον στρατό

Μέλη του Λαϊκού Κινήματος/Στρατού του Νότιου Σουδάν (SSM/A) επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικών

Νότιο Σουδάν: 15 νεκροί σε μάχη ανταρτών με τον στρατό

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιωτικούς στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Μέλη του Λαϊκού Κινήματος/Στρατού του Νότιου Σουδάν (SSM/A) επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικών χθες το πρωί στην πλούσια σε πετρέλαιο πολιτεία Γιούνιτι, δήλωσε ο Λουλ Ρουάι Κόανγκ, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση του SSM/A εναντίον του στρατού μέσα σε μερικές ημέρες.

Οι αντάρτες σκότωσαν 12 στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα, ενέργεια που καταδίκασε η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Νότιο Σουδάν (UNMiSS).

Αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τερματίζει μέρος της υποστήριξης που παρείχε στην ειρηνευτική διαδικασία στο Σουδάν εξαιτίας της «έλλειψης πολιτικής βούλησης» των ηγετών του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωσε μολαταύτα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, συμπεριλαμβανομένης ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σχεδόν 1 δισεκ. δολαρίων, και υποστήριξη στην αποστολή του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νεότερο κράτος του κόσμου —απέκτησε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011— συνεχίζει να σπαράσσεται από αιματηρές συγκρούσεις, μολονότι θεωρητικά ο εμφύλιος πόλεμος τερματίστηκε το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.