
Η Γαλλία θα αγοράσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, κατασκευής Dassault, από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτική βάση στα ανατολικά της χώρας.
«Θα αυξήσουμε και θα επιταχύνουμε τις παραγγελίες μας για Rafale», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Παράλληλα ο Μακρόν υποσχέθηκε την ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία έως το 2035, ενώ επιβεβαίωσε την άφιξη μιας νέας έκδοσης του Rafale της F.4 και του υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου του στην αεροπορική βάση 116 στο Luxeuil-les-Bains.
Macron promet le déploiement d’ici 2035 de nouvelles armes nucléaires à la frontière avec l’Allemagne.
En déplacement en Haute-Saône, il a confirmé l’arrivée de la nouvelle version du Rafale et de son missile nucléaire hypersonique à la base aérienne 116 de Luxeuil-les-Bains. pic.twitter.com/YkOv6D5NNN
— Chroniques des conflits mondiaux (@Conflits_Chaine) March 18, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.