ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί τη Γερμανία: «Να μην ξεχνάτε ποιος κατέλαβε το Βερολίνο»

«Ποιος πήρε το Βερολίνο; Ήταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή ίσως οι Γάλλοι; Ο Κόκκινος Στρατός το έκανε»

Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί τη Γερμανία: «Να μην ξεχνάτε ποιος κατέλαβε το Βερολίνο»

Σε μία σκληρή υπενθύμιση προς τη Γερμανία προέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Russia 24. 

«Ποιος πήρε το Βερολίνο; Ήταν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή ίσως οι Γάλλοι; Ο Κόκκινος Στρατός το έκανε. Το ξέχασες;» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τις οξυμένες σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το γερμανικό κράτος.

Ο Β. Πούτιν άφησε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Βερολίνο με αυτή του την απάντηση, αναφερόμενος στην εκτεταμένη αύξηση της γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία το τελευταίο διάστημα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απόηχος της σύλληψης 2 Ρώσων πολιτών που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε γερμανικό έδαφος.

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτηρίζει «κατάφωρη πρόκληση» το διάβημα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγεφ, μετά τη σύλληψη δύο Ρωσογερμανών για υποψία κατασκοπείας.

«Μη φιλικές προς τη Ρωσία ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες», προειδοποίησε η πρεσβεία.

Στις 18 Απριλίου 2024, ο Νετσάγεφ ενημερώθηκε για τη διαμαρτυρία σχετικά με τη σύλληψη δύο Γερμανών πολιτών στη Βαυαρία, κατηγορούμενων για κατασκοπεία, συμμετοχή στην «τρομοκρατική οργάνωση Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και «προετοιμασία επιθέσεων σε γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Η πρεσβεία αναφέρει ότι δεν παρουσιάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία και θεωρεί το διάβημα πρόκληση για την ενίσχυση της «κατασκοπομανίας», της ρωσοφοβίας και την καταστροφή των γερμανορωσικών σχέσεων, καθώς και δικαιολόγηση για τη στρατιωτικοποίηση και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, απορρίπτει τις κατηγορίες για εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε σχέδια επιθέσεων σε γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ακόμη ότι η ρωσική πλευρά δηλώνει πως οι ενέργειες και οι δηλώσεις των Γερμανών θεωρούνται «κακώς συγκαλυμμένες προσπάθειες να αποσπάσουν την προσοχή της γερμανικής κοινωνίας από το σκάνδαλο γύρω από τη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Bundeswehr για πιθανές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.