ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Αμερικανοί καταγγέλουν ότι το Ιράν παρέχει εκπαίδευση σε Ρώσους αξιωματούχους

Στη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones)

Οι Αμερικανοί καταγγέλουν ότι το Ιράν παρέχει εκπαίδευση σε Ρώσους αξιωματούχους

Το Ιράν εκπαιδεύει Ρώσους αξιωματούχους στη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος την Τετάρτη, αφού πρώτα η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι ρίχνει ματιές προς την Τεχεράνη καθώς εξακολουθεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν εκπαίδευση στο Ιράν ως μέρος της συμφωνίας για μεταφορές UAV από το Ιράν στη Ρωσία», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Al Arabiya English την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποκάλυψε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα ότι είχε πληροφορίες σχετικά με τη Ρωσία και το Ιράν που συζητούσαν την πιθανή πώληση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για χρήση από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ διέθεταν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το Ιράν προετοιμάζεται να παράσχει στη Ρωσία «αρκετές εκατοντάδες» μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ενώ οι εκπαιδευτικές συνεδρίες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Αλλά όταν ρωτήθηκε στα τέλη Ιουλίου σχετικά με αυτές τις αναφορές, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε στην Al Arabiya English ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν δει ενδείξεις πραγματικής παράδοσης ή αγοράς ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Τετάρτη ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε πρόγραμμα drones για τη Ρωσία.

Παράλληλα, τον περασμένο μήνα, ο Τζέικ Σάλιβαν έδειξε δορυφορικές εικόνες, όπως είπε, μιας ρωσικής αντιπροσωπείας στο Ιράν που λάμβανε «μια βιτρίνα ιρανικών UAV με δυνατότητα επίθεσης».

Τη στιγμή που η Ρωσία προσβλέπει στο Ιράν για να βοηθήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, το Κίεβο συνεχίζει να λαμβάνει όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο πακέτο όπλων τους για την Ουκρανία υπό τη λεγόμενη προεδρική αρχή απόσυρσης.

Το πακέτο, που εκτιμάται ότι είναι αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), πυρομαχικά συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και έως και 50 θωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση της Δευτέρας ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ που έχει δοθεί στην Ουκρανία από πέρυσι σε 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.