ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τη Β.Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία – Πότε η συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν με Β.Πούτιν

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ταξιδεύει με προορισμό τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τη Β.Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία – Πότε η συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν με Β.Πούτιν

Οι ΗΠΑ, προειδοποίησαν σήμερα Δευτέρα πως η μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Εμείς, φυσικά, εντείναμε τις κυρώσεις μας σε βάρος οντοτήτων που χρηματοδοτούν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις κυρώσεις αυτές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε νέες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μάθιου Μίλερ.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο Κιμ ταξιδεύει με προορισμό τη Ρωσία.

«Αναμένουμε κάποιου είδους συνάντηση και, με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει στη Ρωσία», είπε ο ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ο Ράιντερ απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πως η Βόρεια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει υλική υποστήριξη στη Ρωσία.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία επιβεβαίωσαν το πρωί ότι θα υπάρξει μια συνάντηση των δύο ηγετών «εντός των επόμενων ημερών».

Το θωρακισμένο τρένο του Κιμ «φαίνεται ότι είναι καθ’ οδόν» για τη Ρωσία, πιθανότατα για το Βλαδιβοστόκ όπου έφτασε και ο Πούτιν για να συμμετάσχει αύριο σε ένα οικονομικό φόρουμ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πάντως ότι δεν προβλέπεται καμία συνάντηση μεταξύ τους στο πλαίσιο αυτού του φόρουμ.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ανέφερε μόνο ότι το ταξίδι του Κιμ γίνεται «κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου».

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, ότι «ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί και θα μιλήσει με τον σύντροφο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό κανάλι YTN ανέφερε ότι η Σεούλ αναμένει πως η συνάντηση αυτή θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.