ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Αίγυπτο μαχητικά αεροσκάφη F-15

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν έχει ακόμη ειδοποιήσει το Κογκρέσο για τη σχεδιαζόμενη πώληση

Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Αίγυπτο μαχητικά αεροσκάφη F-15

Αμερικανός στρατηγός κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, δήλωσε χθες Τρίτη, πώς οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Αίγυπτο μαχητικά αεροσκάφη F-15.

«Στην περίπτωση της Αιγύπτου, θεωρώ ότι έχουμε καλά νέα, με την έννοια ότι θα τους προμηθεύσουμε F-15, κάτι για το οποίο απαιτήθηκε μακρά και δύσκολη δουλειά», είπε ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, ο επικεφαλής του μεικτού αμερικανικού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (της USCENTCOM), που εκφράστηκε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ο ανώτατος αξιωματικός δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την πώληση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που θα πρέπει να την εγκρίνει, δεν έχει ακόμη ειδοποιήσει το Κογκρέσο για τη σχεδιαζόμενη πώληση, όπως είναι υποχρεωμένο.

«Δεν κάνουμε κανένα σχόλιο για δυνητικές μεταφορές ή πωλήσεις όπλων για τις οποίες δεν έχει ενημερωθεί το Κογκρέσο», περιορίστηκε να πει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έγκριση της πώλησης δύο μεγάλων πακέτων στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αίγυπτο, που περιλάμβαναν μεταγωγικά αεροσκάφη και συστήματα ραντάρ.

Η πώληση των 12 τετρακινητήριων μεταγωγικών C-130 J Super Hercules και συναφούς εξοπλισμού εκτιμάται ότι θα γίνει έναντι τιμήματος 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο πέρυσι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αναστείλει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο εξαιτίας της κατάστασης ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετά μέλη του Κογκρέσου με επιρροή έχουν καλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αναστείλει όλες τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κάιρο ωσότου βελτιωθεί η κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.