ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι Παλαιστίνιοι παρουσίασαν ανακοίνωση των Ισραηλινών που «ομολογούν» το κτύπημα στο νοσοκομείο και μετά την αποσύρουν

Η ανάρτηση του βοηθού του Μ.Νετανιάχου που διαγράφηκε λίγη ώρα αργότερα

Οι Παλαιστίνιοι παρουσίασαν ανακοίνωση των Ισραηλινών που «ομολογούν» το κτύπημα στο νοσοκομείο και μετά την αποσύρουν

Καμία από τις δύο πλευρές μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους στο θάνατο, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κτυπήθηκε από την ισραηλινή Αεροπορία, με το Ισραήλ ωστόσο να το διαψεύδει και να κατηγορεί την Χαμάς.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους, μέσω του πρέσβη της στα Εθνική Έθνη, Riyad Mansour, να φέρνουν στη δημοσιότητα την ανάρτηση του Hananya Naftali, βοηθού του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δημοσίευσε λίγη ώρα μετά το κτύπημα ότι η ισραηλινή Αεροπορία κτύπησε βάση της Χαμάς μέσα σε νοσοκομείο, την οποία στη συνέχεια τη διέγραψε.

Στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση λέγοντας ότι: «Νωρίτερα σήμερα μοιράστηκα μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Reuters σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, η οποία ανέφερε ψευδώς ότι το Ισραήλ χτύπησε το νοσοκομείο. Κακώς μοιράστηκα αυτή την πληροφορία σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί, στην οποία αναφερόμουν στη συνήθη χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς για την αποθήκευση αποθηκών όπλων και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Ζητώ συγγνώμη για αυτό το λάθος.

Καθώς οι IDF δεν βομβαρδίζουν νοσοκομεία, υπέθεσα ότι το Ισραήλ στόχευε μία από τις βάσεις της Χαμάς στη Γάζα.

Είναι γνωστό ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό θα πρέπει να είναι το επίκεντρο».

Να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης μιλώντας στο «Kontra» και στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το κτύπημα να προκλήθηκε από από την Χαμάς. Δηλαδή να έβαλε όντως έναν εκτοξευτή ρουκετών στο νοσοκομείο και η ισραηλινή Αεροπορία να προχώρησε στο κτύπημα. 

Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Χαμάς προκαλεί κτυπήματα σε σημεία που βρίσκονται άμαχοι, είναι κάτι που δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση είτε οι Ισραηλινοί είτε  οι Παλαιστίνιοι δε χτύπησαν το νοσοκομείο ηθελημένα.

Ήταν ακούσια η προσβολή, δηλαδή έγινε κατά λάθος, γιατί και οι Ισραηλινοί δεν είχαν κανένα συμφέρον να προκληθεί μία τέτοια σφαγή καθώς άπαντες θα στρέφονταν εναντίον τους, αλλά ούτε και η Χαμάς καθώς η οργάνωση στηρίζεται εν πολλοίς στην λαϊκή υποστήριξη την οποία απολαμβάνει.

Το χτύπημα αυτό πάντως, αν έγινε από τους Ισραηλινούς συνέβη είτε λόγω λαθεμένων πληροφοριών, που προκάλεσαν επίσης μία λαθεμένη στόχευση, είτε από δυσλειτουργία του συστήματος κατεύθυνσης του βλήματος JDAM, είτε επειδή οι Ισραηλινοί πιλότοι προσπαθούν να χτυπήσουν σε πραγματικό χρόνο στόχους της Χαμάς και δεν πρόλαβαν να εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, εάν πάνω στην οροφή του νοσοκομείου υπήρχε εκτοξευτήρας ρουκετών της Χαμάς, είναι πιθανό να επιχείρησαν να τον καταστρέψουν άμεσα χωρίς να αξιολογήσουν εάν το κτίριο ήταν νοσοκομείο ή κάτι άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.