ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οργή Ντ. Μεντβέντεφ κατά Πολωνίας: «Οι μισθοφόροι της στην Ουκρανία θα εξοντωθούν σαν βρωμερά ποντίκια»

«Να διακοπούν οι διπλωματικές μας σχέσεις με την Πολωνία»

Οργή Ντ. Μεντβέντεφ κατά Πολωνίας: «Οι μισθοφόροι της στην Ουκρανία θα εξοντωθούν σαν βρωμερά ποντίκια»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να διακόψει πλήρως τις  διπλωματικές  της σχέσεις  την Πολωνία εν μέσω μιας διευρυνόμενης διπλωματικής διαμάχης για ένα κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία.

Η Πολωνική αστυνομία εμφανίστηκε στο ρωσικό σχολείο στην οδό Kieleckiej στη Βαρσοβία το πρωί του Σαββάτου σε κάτι που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι ήταν μια προσπάθεια κατάσχεσης της περιουσίας και «κατάφωρη παραβίαση» της Σύμβασης της Γενεύης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Ο Andrey Ordash, σύμβουλος υπουργού της Ρωσικής Πρεσβείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι οι πολωνικές αρχές είχαν δώσει προθεσμία στις 7 μ.μ. Ώρα στη Μόσχα για το προσωπικό να εκκενώσει το κτίριο. Τα παιδιά ήταν μεταξύ 29 ατόμων στο σχολείο από τα οποία έπρεπε να αφαιρεθεί ο εξοπλισμός μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντέδρασε με οργή στην κατάσχεση από την Πολωνία σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία. Getty Images

Ο Μεντβέντεφ έγραψε στο Twitter ότι δεν βλέπει «δεν έχει νόημα η διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία» στην οποία «δεν υπάρχει κανένας άλλος παρά Ρωσόφοβοι στην εξουσία».

Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία «είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους, οι οποίοι θα πρέπει να εξοντωθούν ανηλεώς σαν βρωμερά ποντίκια».

Από την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ, ο σημερινός αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έχει χρησιμοποιήσει εμπρηστική ρητορική κατά της Δύσης και μάλιστα πρότεινε στη Μόσχα να πάει τον πόλεμο μέχρι τα σύνορά της με την Πολωνία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση της Βαρσοβίας ως «θρασύτατη» και είπε ότι ενήργησε «πέρα από το πλαίσιο των πολιτισμένων διακρατικών σχέσεων».

Ορκίστηκε ότι θα υπάρξει «σκληρή αντίδραση και συνέπειες για τις πολωνικές αρχές και τα πολωνικά συμφέροντα στη Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.