ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Περού: Χιλιάδες τουρίστες αποκλείστηκαν στο Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου λόγω των διαδηλώσεων

Το αεροδρόμιο του Κούσκο παρέμεινε κλειστό ενώ τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί

Περού: Χιλιάδες τουρίστες αποκλείστηκαν στο Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου λόγω των διαδηλώσεων

Σχεδόν 5.000 τουρίστες έχουν αποκλειστεί στην πόλη Κούσκο στο Περού λόγω των διαδηλώσεων με αίτημα την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

«Έχουμε 5.000 τουρίστες μπλοκαρισμένους στο Κούσκο. Βρίσκονται στα ξενοδοχεία τους αναμένοντας να ξαναρχίσουν οι πτήσεις», είπε ο Ντάργουιν Μπάκα, ο δήμαρχος του γειτονικού Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια.

Περού: Το αεροδρόμιο του Κούσκο παρέμεινε κλειστό – Τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί

Σήμερα, το αεροδρόμιο του Κούσκο παρέμεινε κλειστό. Οι δρόμοι γύρω από την πόλη είναι αποκλεισμένοι και τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί.

Το διεθνές αεροδρόμιο Αλεχάντρο Βελάσκο Αστέτε του Κούσκο, το τρίτο μεγαλύτερο στο Περού, είναι κλειστό από την Δευτέρα, αφού διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα και οι κινητοποιήσεις στην πόλη συνεχίζονταν.

Στο διάστημα αυτό, στο Μάτσου Πίτσου, περίπου 200 τουρίστες, κυρίως Βορειοαμερικανοί και Ευρωπαίοι, αναγκάστηκαν να φύγουν από τον αρχαιολογικό χώρο με τα πόδια και ακολούθησαν τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το Ολανταϊτάμπο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, όπου τους περίμεναν λεωφορεία.

Το τρένο που συνδέει την πέτρινη ακρόπολη με το Κούσκο, την κάποτε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα, είναι το μοναδικό σύγχρονο μέσο με το οποίο μπορεί κανείς να πάει μέχρι το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο του Περού.

Στο Άγουας Καλιέντες, ένα χωριό φωλιασμένο στην κοιλάδα, στη βάση του Μάτσου Πίτσου, περιμένουν επίσης δεκάδες τουρίστες για να φύγουν. «Αυτό που φοβούνται είναι ότι θα φτάσουν στο Κούσκο και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους επειδή η κατάσταση θα επιδεινωθεί», σχολίασε ο δήμαρχος.

Περού: Συνεχίζονται ο διαδηλώσεις με αίτημα τις πρόωρες εκλογές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ταραχές που σημειώνονται από τις 7 Δεκεμβρίου, μετά την καθαίρεση του Καστίγιο επειδή προσπάθησε να διαλύσει το Κοινοβούλιο, έχουν σκοτωθεί 18 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.