ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν για ναυάγιο Πύλου: «Ο θάνατος πέντε ζάπλουτων στον Τιτανικό έλαβε μεγαλύτερη προβολή»

«Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε για να σωθούν οι άνθρωποι»

Ρ.Τ.Ερντογάν για ναυάγιο Πύλου: «Ο θάνατος πέντε ζάπλουτων στον Τιτανικό έλαβε μεγαλύτερη προβολή»

Πυρά κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά όσων ενεπλάκησαν στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου εκτόξευσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στην Άγκυρα, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια για να σωθούν οι εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στο μοιραίο ψαροκάικο.

«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο κατά μουσουλμάνων, αλλά και κατά Εβραίων, Εβραίων, Αφρικανών, Ασιατών, Ρομά και μεταναστών.

Το είδαμε για άλλη μια φορά στην καταστροφή του πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πελοποννήσου την περασμένη εβδομάδα και έθαψε εκατοντάδες πρόσφυγες. 

Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε για να σωθούν οι άνθρωποι και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν απασχόλησε τόσο πολύ την επικαιρότητα, όσο οι πέντε πλούσιοι που πήγαν να επισκεφτούν το πλοίο του Τιτανικού.

Αυτοί οι καταπιεσμένοι άνθρωποι ξεχάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως χιλιάδες ζωές που χάνονται στα νερά της Μεσογείου κάθε χρόνο.

Αγαπητό μου έθνος, αυτά δεν είναι ποτέ έκτακτα γεγονότα, είναι ένα σημάδι ότι η αποικιοκρατική αλαζονική και απάνθρωπη νοοτροπία που βασίζεται στην ανωτερότητα του λευκού ανθρώπου εξακολουθεί να υπάρχει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος, κατόπιν, στο κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία, το χαρακτήρισε «έγκλημα μίσους», παρομοιάζοντάς το με κάψιμο εκκλησίας. «Η επίθεση στο Κοράνι στη σουηδική πρωτεύουσα μας έχει εξοργίσει όλους. Πρόκειται για εγκλήματα μίσους που τροφοδοτούνται από την ισλαμοφοβία. Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, οι επιθέσεις σε ιερούς τόπους των ανθρώπων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελευθερία της σκέψης. 

ο-Όπως δεν είναι ελευθερία να βάζεις φωτιά σε μια εκκλησία, μια συναγωγή ή έναν ναό άλλης πίστης, έτσι δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία να κάψεις το Κοράνι», ανέφερε, εκφράζοντας νέες ανησυχίες ισλαμοφοβίας, μετά και τα γεγονότα και στη Γαλλία.
 
«Ανησυχούμε ότι τα γεγονότα αυτά θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα πίεσης, εκφοβισμού και τρομοκράτησης κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί ελευθερία έκφρασης σε κανένα πολιτισμένο μέρος του κόσμου.

Ο δυτικός κόσμος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Τα εγκλήματα μίσους που διαπράττονται από ακροδεξιούς συχνά δεν καταγράφονται. Οι δράστες είτε δεν συλλαμβάνονται, είτε βγαίνουν από τις πίσω πόρτες των δικαστικών αιθουσών, στις οποίες μπαίνουν από την εξώπορτα δίνοντας τα χέρια».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε, επίσης, να καταδικάσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας πως «καταδικάζουμε έντονα την επιδρομή που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη», ενώ, για μια ακόμη φορά εξήρε το ρόλο της χώρας του στην παγκόσμια διπλωματία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχα επαφές με 21 ηγέτες κατά διάρκεια του μπαϊραμιού. Η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ειρήνη. Με τη Ρωσία και την Ουκρανία είμαστε η μόνη χώρα που μιλάμε και με τους δύο ηγέτες. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες», ανέφερε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.