ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Μόσχα ο Ερντογάν για τα σιτηρά – Σ.Λαβρόφ: «Θα επιστρέψουμε “αύριο” αν πάρουμε εγγυήσεις από τη Δύση»

«Οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις παρεμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.»

Στην Μόσχα ο Ερντογάν για τα σιτηρά – Σ.Λαβρόφ: «Θα επιστρέψουμε “αύριο” αν πάρουμε εγγυήσεις από τη Δύση»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ταξίδεψε στη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας, όπου πραγματοποίησε επίσημες επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του, αναφέροντας ότι η συμφωνία για τον διάδρομο σιτηρών θα αξιολογηθεί στη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι, με πιθανή ημερομηνία της 4η Σεπτεμβρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι θα λάβει τις εγγυήσεις που ζητά ώστε να επιστρέψει στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και «αύριο» εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Δύση απέναντι της.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις παρεμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων.

Πρόσθεσε ότι, εκτός από τον δωρεάν εφοδιασμό ορισμένων αφρικανικών χωρών με ρωσικά σιτηρά, αυτήν την περίοδο είναι υπό συζήτηση και ένα σχέδιο για την παράδοση ενός εκατομμυρίου τόνων σιτηρών στην Τουρκία σε χαμηλή τιμή.

Ο Φιντάν χαρακτήρισε «σημαντική» τη συμφωνία με την οποία η Ουκρανία μπόρεσε να εξάγει τα σιτηρά της μέσω της Μαύρης Θάλασσας αλλά παραδέχτηκε ότι η Ρωσία προβάλλει αιτήματα όσον αφορά τις δικές της εξαγωγές προκειμένου να αναβιώσει αυτή η συμφωνία.

Η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2022, τερματίστηκε αφού αποχώρησε από αυτήν η Ρωσία, τον Ιούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα προσπαθεί έκτοτε να πείσει τη Μόσχα να επιστρέψει σε αυτήν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.