ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Σοϊγκού: «Έχουμε πάνω από 300.000 στρατιώτες εκπαιδευμένους επίστρατους – 8.000 είναι πληρώματα αρμάτων»

«Οι στρατιώτες έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες - Θα γίνει χρήση νέων συστημάτων»

Σ.Σοϊγκού: «Έχουμε πάνω από 300.000 στρατιώτες εκπαιδευμένους επίστρατους – 8.000 είναι πληρώματα αρμάτων»

Περισσότεροι από 300.000 έφεδροι και εθελοντές εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης μέσα σε δύο μήνες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.    Την ίδια στιγμή δήλωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τώρα νέα προχωρημένα οπλικά συστήματα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Πρέπει να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποσχόμενων συστημάτων με τη συνεπακόλουθη χρήση τους στην διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια συνάντηση στρατηγών στο υπουργείο Άμυνας.

“Νέοι τρόποι για να χρησιμοποιηθούν στη μάχη δοκιμάζονται”, είπε ο Σοϊγκού, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.

Στην Ουκρανία, είπε ο Σοϊγκού, τα πυρά κατά πυροβολαρχιών βελτιώνονται χρησιμοποιώντας συστήματα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς όπως το Tornado-S και τα ισχυρά συστήματα πυροβολικού “Malka”.

“Αυτό καθιστά δυνατό να πληγούν αποτελεσματικά ξένα συστήματα ρουκετών και πυροβολικού”, είπε ο Σοϊγκού. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση

«Τα εκπαιδευτικά κέντρα έχουν εκπαιδεύσει περίπου οκτώ χιλιάδες πληρώματα οχημάτων μάχης και αρμάτων μάχης, συστημάτων πυροβολικού, αεράμυνας, μη επανδρωμένων συστημάτων εναέριου και ηλεκτρονικού πολέμου και εξοπλισμού επικοινωνιών», δήλωσε ο Σοϊγκού σε συμβούλιο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου τρεις χιλιάδες εκπαιδευτές συμμετείχαν στη μάχιμη εκπαίδευση των νέων στρατιωτικών σχηματισμών και περισσότερα από 100 πεδία εκπαίδευσης στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι στρατιώτες έχουν αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή εκτέλεση μαχητικών και ειδικών καθηκόντων τόσο ανεξάρτητα όσο και ως μέρος μονάδων», δήλωσε ο Σοϊγκού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.