Σανγκάη: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους- ΚΚΚ: «Θα κατασταλούν άμεσα οι κινητοποιήσεις των εχθρικών δυνάμεων»

Φόβοι για επέκταση των διαδηλώσεων

Σανγκάη: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους- ΚΚΚ: «Θα κατασταλούν  άμεσα οι κινητοποιήσεις των εχθρικών δυνάμεων»

Η Κίνα εξακολουθεί να συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις κατά των lockdown  και υπέρ περισσότερων ελευθεριών στις μεγάλες πόλεις, την ώρα που το καθεστώς κινητοποιεί στρατιωτικές  μονάδες για να αποφύγει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις η Επιτροπή πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κομμουνιστικού κόμματος, απαίτησε να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις από τις «εχθρικές», όπως τις χαρακτήρισε, δυνάμεις.

Στο κείμενο που συνέταξε το κύριο κινεζικό όργανο θεωρείται καθοριστικής σημασίας η «δριμεία καταστολή σύμφωνα με τον νόμο των εγκληματικών ενεργειών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κοινωνική τάξη, αλλά και την προστασία με αποφασιστικότητα της κοινωνικής σταθερότητας».

Σε ισχύ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, η κινεζική πολιτική για μηδενικά κρούσματα Covid ήταν ο στόχος των διαδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αρκετές πόλεις, του μεγαλύτερου κινήματος διαμαρτυρίας μετά τις κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας που κατεστάλησαν βίαια το 1989.

Η διαμαρτυρία αυτή διεξάγεται έχοντας ως υπόβαθρο τις βαθιές απογοητεύσεις από το πολιτικό σύστημα.

Μια μεγάλη αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε στις μεγάλες πόλεις της χώρας φάνηκε ωστόσο ότι απέτρεψε σήμερα τους διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο και τη Σανγκάη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.