ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 50 ομήρων – Τι ζητούσε η Χαμάς (upd)

Πρόκειται για ομήρους που έχουν διπλή υπηκοότητα - Και η Αίγυπτος πιέζει το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επέμβασή του

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 50 ομήρων – Τι ζητούσε η Χαμάς (upd)

(Ανανέωση 23:15) Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι 50 από τις περίπου 220 ομήρους που είναι κρατούμενοι από τη Χαμάς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο γιατί η Χαμάς απαιτούσε τη μεταφορά πετρελαίου στη Γάζα.

(Αρχικό κείμενο) Η Χαμάς φέρεται να είναι έτοιμη να απελευθερώσει άλλους 50 ομήρους, οι οποίοι έχουν διπλή υπηκοότητα, μετά από συνομιλίες που είχε με τις ΗΠΑ και το Κατάρ, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι συνομιλίες διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα από την αιχμαλωσία της Χαμάς.

Ο γερουσιαστής Τζακ Ριντ, ο οποίος ηγείται της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, λέει στους Times από το Κάιρο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να καθυστερήσει μια χερσαία εισβολή για να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για την ομηρεία.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες, το να βιαστείς να το κάνεις αυτό μάλλον δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση», λέει.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Channel 12 του Ισραήλ, το οποίο μετέδωσε πως σύντομα αναμένεται να απελευθερωθούν όμηροι. Πρόκειται για συμφωνία που φαίνεται να επιτεύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της κυβέρνησης του Κατάρ, όπως είχε γίνει με τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν. «Μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες ή αύριο».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να ήταν αυτή που πίεσε το Ισραήλ να βάλει «φρένο» στα σχέδιά του για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για να απελευθερωθούν και άλλοι όμηροι. 

Αυτό λένε δύο πηγές στο CNN, επιβεβαιώνοντας τα όσα σας ανέφερε ήδη το pronews.gr. Στόχος των ΗΠΑ είναι να απελευθερωθούν οι 200 περίπου όμηροι που κρατά η Χαμάς, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση έχει κάνει ξεκάθαρο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις θα τους σκοτώσει.

«Η [κυβέρνηση] πίεσε την ισραηλινή ηγεσία να καθυστερήσει λόγω της προόδου στο μέτωπο των ομήρων» και της ανάγκης μεταφοράς φορτηγών βοήθειας στη Γάζα, είπε ένα άτομο που γνωρίζει τις συζητήσεις.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας δεν απάντησε αμέσως για σχόλιο. Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε το Σάββατο εάν ενθάρρυνε το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, απάντησε: «Μιλάω με τους Ισραηλινούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.