ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σλοβακία: Υπερψηφίστηκε η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

126 βουλευτές ενέκριναν την ένταξη της Φινλανδίας και 124 υπέρ αυτής της Σουηδίας

Σλοβακία: Υπερψηφίστηκε η ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας επικύρωσε την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Από τα 150 μέλη του κοινοβουλίου, τα 126 ενέκριναν την ένταξη της Φινλανδίας ενώ 124 τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Σουηδίας.

Τα περισσότερα από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ήδη επικυρώσει την ένταξη των δύο χωρών, μετά την υπογραφή των ενταξιακών πρωτοκόλλων, τον Ιούλιο. Με την έγκριση από τη Σλοβακία, απομένουν μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία που δεν έχουν επικυρώσει τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Τουρκία αντιτάχθηκε στην ένταξή τους, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι στηρίζουν οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές και ότι της έχουν επιβάλει εμπάργκο στην πώληση όπλων. Στη συνέχεια όμως, Άγκυρα, Ελσίνκι και Στοκχόλμη υπέγραψαν μια συμφωνία που προβλέπει την άρση του τουρκικού βέτο με αντάλλαγμα τη δέσμευση των δύο σκανδιναβικών χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία δηλώνει ότι θα μπλοκάρει την ένταξη εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβαν η Σουηδία και η Φινλανδία. Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πότε θα συζητηθεί η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Έντουαρντ Χέγκερ στηρίζει την Ουκρανία και έχει δεχτεί να υποδεχτεί μια μάχιμη μονάδα του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, καθώς η Συμμαχία προσπαθεί να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.