Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο που διαμένουν ξένοι στο Μογκαντίσου

Οι μαχητές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο κρατώντας όπλα και εκρηκτικά σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο

Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο που διαμένουν ξένοι στο Μογκαντίσου

Φερόμενοι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα ξενοδοχείο που διαμένουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Villa Rose, το οποίο βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και όπλα, δήλωσε ο αξιωματικός Μοχάμεντ Άμπντι. Δεν κατέστη αμέσως σαφές πόσοι ήταν οι επιτιθέμενοι, είπε.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Αντάμ Αου Χίρσι, έγραψε στο Twitter ότι είναι ασφαλής μετά από μια «τρομοκρατική έκρηξη με στόχο την κατοικία μου» στο ξενοδοχείο, όπου μένουν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο στρατός της Σομαλίας με τη συνδρομή συμμαχικών δυνάμεων διεξήγαγε επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην περιοχή Μπούλο Μαντίνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, κατά την οποία σκότωσε 49 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σομαλική κυβέρνηση.

Στις απώλειες που υπέστησαν οι τζιχαντιστές της Σεμπάμπ, περιλαμβάνονται επίσης αποθήκες όπλων και πυρομαχικών που καταστράφηκαν.
Οι σομαλικές αρχές φέρονται να εξασφάλισαν το προηγούμενο διάστημα πληροφορίες για σχέδιο προετοιμασίας μιας μεγάλης επίθεσης της Σεμπάμπ, οι οποίες οδήγησαν σε αυτήν την επιχείρηση.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 120 ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο σομαλικός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 600 μαχητές της Σεμπάμπ και έχει ανακαταλάβει 68 κοινότητες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Χάμζα Άμπντι Μπάρε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.