ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σουδάν: 10.000 έως 20.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει στο Τσαντ σύμφωνα με τον ΟΗΕ

«Η πλειονότητα των ανθρώπων που φθάνουν είναι γυναίκες και παιδιά» αναφέρει με δελτίο τύπου η UNHCR

Σουδάν: 10.000 έως 20.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει στο Τσαντ σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Από 10.000 έως 20.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες που μαίνονται στο Σουδάν για να βρουν καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ, σε χωριά του κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με τις ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Η πλειονότητα των ανθρώπων που φθάνουν είναι γυναίκες και παιδιά. Η UNHCR εργάζεται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση του Τσαντ και τους εταίρους της για να αξιολογήσουν τις ανάγκες τους και να προετοιμάσουν μια κοινή απάντηση», αναφέρει σήμερα σε δελτίο Τύπου.

Η UNHCR συντονίζεται επίσης με τις αρχές του Τσαντ για να τις βοηθήσουν να καταγράψουν τους νεοαφιχθέντες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ανατολικό τμήμα του Τσαντ φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 400.000 Σουδανούς πρόσφυγες και “οι αφιχθέντες ασκούν πρόσθετη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι ήδη υπερφορτωμένες και στους πόρους της χώρας”, υπογραμμίζει.

Οι πλέον επείγουσες ανάγκες είναι το νερό, η τροφή, τα καταφύγια, η υγειονομική περίθαλψη, την προστασία των παιδιών και η πρόληψη της σεξιστικής βίας, αναφέρει η UNHCR.

Λόγω της βίας που υφίστανται οι άνθρωποι οι οποίοι διασχίζουν τα σύνορα, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη είναι επίσης μια από τις κύριες προτεραιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε που η μάχη για την εξουσία, υποβόσκουσα εδώ και εβδομάδες μεταξύ δύο στρατηγών, έχει μετατραπεί σε μάχη από τις 15 Απριλίου, υπάρχει πλήρης σύγχυση στα 45 εκατομμύρια των Σουδανών και οι εκεχειρίες που ανακοινώνονται από τα δύο στρατόπεδα δεν διαρκούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.