ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

SpaceX: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι δορυφόροι του Starlink – 1,5 εκατομμύρια οι συνδρομητές παγκοσμίως (βίντεο)

Από το 2019 ως σήμερα εταιρεία του Έλον Μασκ έχει εκτοξεύσει συνολικά 4.340 δορυφόρους

SpaceX: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι δορυφόροι του Starlink – 1,5 εκατομμύρια οι συνδρομητές παγκοσμίως (βίντεο)

Με την εκτόξευση πυραύλου Falcon 9 που μετέφερε ακόμα 56 δορυφόρους Starlink σε τροχιά, η SpaceΧ διαθέτει πλέον πάνω από 4.000 δορυφόρους που προσφέρουν δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μια υπηρεσία που εξυπηρετεί πλέον 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Με την εκτόξευση της περασμένης εβδομάδας η SpaceX διαθέτει 4.023 δορυφόρους Starlink σε τροχιά, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ Τζόναθαν ΜακΝτάουελ.

Από το 2019 ως σήμερα εταιρεία του Έλον Μασκ έχει εκτοξεύσει συνολικά 4.340 δορυφόρους, ορισμένοι όμως παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και άλλοι έχουν τεθεί εκτός τροχιάς.

Μέχρι σήμερα η SpaceX έχει εξασφαλίσει άδεια από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FTC) για την εκτόξευση σχεδόν 12.000 δορυφόρων, ωστόσο ο αστερισμός στην τελική του μορφή σχεδιάζεται να αποτελείται από 42.000 δορυφόρους.

Το σχέδιο προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των αστρονόμων, καθώς οι δορυφόροι επηρεάζουν τις εικόνες που συλλέγονται από επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια.

Η υπηρεσία Starlink, διαθέσιμη και στην Ευρώπη, κοστίζει 120 δολάρια το μήνα και προσφέρει ταχύτητα έως 100 Mbps. Οι συνδρομητές πληρώνουν επίσης 599 δολάρια εφάπαξ για το δορυφορικό πιάτο.

Εκτός από τους στατικούς δέκτες, η εταιρεία προσφέρει επίσης ειδική υπηρεσία για αεροπλάνα και μεγάλα οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από φέτος η SpaceX προσφέρει επίσης υπηρεσία περιαγωγής για 200 δολάρια τον μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.