ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στο Κόσοβο οι 500 Τούρκοι κομάντο από την Ανατολική Θράκη – Θα ενισχύσουν τις δυνάμεις της KFOR

Από τους 700 στρατιώτες που έστειλε το ΝΑΤΟ, οι 500 είναι Τούρκοι

Στο Κόσοβο οι 500 Τούρκοι κομάντο από την Ανατολική Θράκη – Θα ενισχύσουν τις δυνάμεις της KFOR

Οι Τούρκοι κομάντο που ζήτησε εκτάκτως το ΝΑΤΟ έφτασαν σήμερα στο Κόσοβο προκειμένου να ενισχύσουν την πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη KFOR, μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν περίπου 30 μέλη της, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι θα στείλει ενισχύσεις, περίπου 700 στρατιώτες, λόγω των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μετά τις δημοτικές εκλογές και την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων στο βόρειο Κόσοβο.

Οι περίπου 500 Τούρκοι κομάντο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ενισχύσεων και «θα αναπτυχθούν στο Κόσοβο για όσο διάστημα χρειαστεί», διευκρίνισε η Συμμαχία.

Έχει τεθεί επίσης σε επιφυλακή ένα πολυεθνικό τάγμα εφεδρικών δυνάμεων, το οποίο είναι έτοιμο να ενισχύσει την KFOR, «εφόσον χρειαστεί».

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αφού η κυβέρνηση του Κοσόβου αποφάσισε να εγκαταστήσει Αλβανούς δημάρχους σε τέσσερις πόλεις του βόρειου Κοσόβου όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σέρβοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Σέρβοι μποϊκόταραν τις δημοτικές εκλογές και θεωρούν άκυρο το αποτέλεσμα αφού η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 3,5%. Την περασμένη Δευτέρα 30 στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που εκτόξευαν εναντίον τους πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων της κοσοβάρικης αστυνομίας και των Αλβανών δημάρχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.