ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο στόχαστρο της Κομισιόν πορνογραφικά σάιτ για την προστασία ανηλίκων

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, τα σάιτ Xvideos, Pornhub και Stripchat θα υπόκεινται εφεξής σε αυστηρότερους ελέγχους

Στο στόχαστρο της Κομισιόν πορνογραφικά σάιτ για την προστασία ανηλίκων

Ιστότοποι πορνογραφικού περιεχομένου βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, τα σάιτ Xvideos, Pornhub και Stripchat θα υπόκεινται εφεξής σε αυστηρότερους ελέγχους αναφορικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Eπίτροπος Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν, τόνισε ότι «η δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας» αποτελεί «προτεραιότητα» στην εφαρμογή της DSA (νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες).

Οι τρεις παραπάνω πλατφόρμες θα έχουν από τον προσεχή Απρίλιο τις υποχρεώσεις των «πολύ μεγάλων διαδικτυακών σάιτ», με περισσότερους από 45 εκατ. χρήστες. Μέχρι στιγμής, έχει εφαρμοστεί σε τεχνολογικούς ομίλους όπως Facebook, Wikipedia και TikTok.

Θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να εφαρμόσουν συστήματα που θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών, προκειμένου να προστατεύονται επαρκώς ανήλικοι και μικρά παιδιά.

Άλλα μέτρα είναι η αφαίρεση παράνομου περιεχομένου, όπως μη συναινετικά βίντεο, και οι εξωτερικοί έλεγχοι ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τρεις προαναφερόμενες διαδικτυακές πλατφόρμες πορνό συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο επισκέψιμων σάιτ παγκοσμίως. Μόνον το Xvideos έχει 160 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.