ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Πείτε “ναι” στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας και θα πάρετε αμέσως τα F-16»!

Τι δήλωσε η Β.Νούλαντ

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Πείτε “ναι” στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας και θα πάρετε αμέσως τα F-16»!

Γη και ύδωρ δίνουν οι ΗΠΑ στη Τουρκία για να δεχθεί την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ:

Η σημερινή δήλωσή της Βικτόρια Νούλαντ, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα απλά δεν υπάρχει για το βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ λένε στην Τουρκία ότι το Κογκρέσο θα ήταν πιο ευνοϊκό για την πώληση F-16 στην Άγκυρα εάν εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», είπε η σιδηρά κυρία της αμερικανικής διπλωματίας…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε τα πάντα στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Υπογράψαμε να μείνουν για πάντα οι βάσεις στην Ελλάδα και δεν πήραμε τίποτα

Ακόμα και ο αγωγός East Med αιφνιδίως καταργήθηκε. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από σαφές…

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά Η Β.Νούλντ: «Σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι μας έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο της ένταξης με την εξαίρεση της Ουγγαρίας και της Τουρκίας. Το θέτουμε σε κάθε συνομιλία που έχουμε με την Τουρκία και προσπαθήσαμε με τους Σουηδούς, όπως γνωρίζετε, να υποβάλουν έναν οδικό χάρτη που θα επεξεργαστούν με την Τουρκία.

Οι Σουηδοί έχουν εκπληρώσει (σ.σ.:!) πολλά από αυτά τα ορόσημα και συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε πει το ίδιο στους Τούρκους συμμάχους μας, καθώς όπως μόλις είπατε χρειαζόμαστε την υποστήριξη αυτού του Κογκρέσου για να προχωρήσουμε στη βελτίωση της ασφαλείας που πιστεύουμε ότι χρειάζονται ως σύμμαχοι. Το Κογκρέσο είναι πιθανό να εξετάσει πολύ πιο ευνοϊκά το θέμα μετά την επικύρωση».

Από την πλευρά της η γερουσιαστής Τζιν Σαχίν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την παράδοση F-16 στην Τουρκίας έως ότου η Άγκυρα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον αναγνώρισε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη αμυντική σύμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.