Υπό «πολιορκία» η Ταϊβάν: Κινεζικά αεροπλάνα και πλοία πραγματοποιούν άσκηση προσομοίωσης επίθεσης

Οι κινεζικές ασκήσεις, αντίποινα για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Υπό «πολιορκία» η Ταϊβάν: Κινεζικά αεροπλάνα και πλοία πραγματοποιούν άσκηση προσομοίωσης επίθεσης

Κινεζικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν άσκηση για επίθεση στην Ταϊβάν το Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του νησιού.

Οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι πολλά κινεζικά πλοία και αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στα στενά της Ταϊβάν.

Κάποια από αυτά, μάλιστα, φέρεται να πέρασαν τη μεσαία γραμμή, το ανεπίσημο προστατευτικό σημείο που χωρίζει τις δύο πλευρές, κινήσεις που ο στρατός της Ταϊβάν πιστεύει ότι ήταν μέρος μιας προσοίωσης επίθεσης στο κύριο νησί της Ταϊβάν.

Ο στρατός της Ταϊβάν εξέπεμψε μια προειδοποίηση και ανέπτυξε δυνάμεις και πλοία περιπολίας εναέριας αναγνώρισης για παρακολούθηση, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα τους πυραύλους ξηράς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε επίσης ότι εκτόξευσε φωτοβολίδες αργά την Παρασκευή για να προειδοποιήσει επτά drones που πετούσαν πάνω από τα νησιά Kinmen και άγνωστα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τα νησιά Matsu. Και οι δύο ομάδες νησιών βρίσκονται κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της ηπειρωτικής Κίνας.

Την Παρασκευή, η Διοίκηση του ανατολικού μετώπου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας δήλωσε ότι διεξήγαγε εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά και ανατολικά της Ταϊβάν για να δοκιμάσει τις «κοινές μαχητικές ικανότητες» των δυνάμεών της.

Οι κινεζικές ασκήσεις, αντίποινα για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Οι ασκήσεις έρχονται ως αντίποινα για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, με το Πεκίνο να σταματά, επίσης, τον διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διάφορους τομείς.

Η απροειδοποίητη επίσκεψη του Πελόζι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο αυτοδιοικούμενο νησί που διεκδικεί η Κίνα εξόργισε το Πεκίνο και προκάλεσε πρωτοφανείς στρατιωτικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν πάνω από την πρωτεύουσα, Ταϊπέι.

Η Πελόζι έφτασε στην Ταϊβάν αργά την Τρίτη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στο νησί εδώ και δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κίνα προειδοποίησε επανειλημμένως για να αποτρέψει αυτή την επίσκεψη και πλέον έχει προωθήσει μια σειρά αντιποίνων, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων κατά της ίδιας της Πελόζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.