ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τελειώνει σε 48 ώρες το οξυγόνο των επιβατών του υποβρυχίου – Ποιοι είναι οι διάσημοι επιβάτες του

Το υποβρύχιο χάθηκε λίγο πριν να προσεγγίσει το ναυάγιο του Τιτανικού

Τελειώνει σε 48 ώρες το οξυγόνο των επιβατών του υποβρυχίου – Ποιοι είναι οι διάσημοι επιβάτες του

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση υποβρυχίου με πέντε επιβάτες που έκανε ψυχαγωγική βόλτα κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Κανένα ίχνος δεν έχει φανεί ως τώρα από το σκάφος, ενώ οι στιγμές αγωνίας για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνονται, καθώς το οξυγόνο στο σκάφος τελειώνει.

Το υποβρύχιο Titan εξαφανίστηκε ξαφνικά στα βάθη της θάλασσας κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος.

Στο υποβρύχιο που χάθηκε σε βόλτα κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού επέβαιναν 5 άτομα. Όλοι είχαν πληρώσει από 250.000 δολάρια έκαστος για να κάνουν αυτή την μοναδική βόλτα κάτω από το νερό στο πιο θρυλικό ναυάγιο του κόσμου.

Το οξυγόνο

Οι αρχές προσπαθούν να μάθουν τι έγινε με το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στα νερά του ναυαγίου του Τιτανικού, καθώς αν οι επιβάτες είναι ακόμα ζωντανοί μέσα στο σκάφος, τότε πρέπει να γίνει η ανέλκυσή του όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς το οξυγόνο τελειώνει και τα τελευταία αποθέματα θα εξαντληθούν την Πέμπτη (22.6.2023).

Οι τρεις διάσημοι επιβάτες

Στο υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στον Τιτανικό επέβαιναν έναν πιλότος του σκάφους και άλλα 4 άτομα.Το ένα είναι ο διάσημος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρτινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expedition, Στόκτον Ρας και άλλος ένας άνθρωπος.

Ο Χάρτινγκ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της εταιρείας Action Aviation, είχε κάνει ανάρτηση στα social media την Κυριακή ότι θα λάβει μέρος σε κατάδυση της OceanGate Expeditions, εταιρεία στην οποία ανήκει το υποβρύχιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο Χάμις Χάρντινγκ CEO της Action Aviation είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής».

Ο δισεκατομμυριούχος είναι λάτρης της περιπέτειας και των ιδιαίτερων ταξιδιών καθώς συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin το 2022 ενώ κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη (46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα) μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες με αεροσκάφος.

Ο Βρετανός είχε ανακοινώσει ότι η επίμαχη κατάδυση ήταν πιθανό να είναι η πρώτη και η μόνη επανδρωμένη με προορισμό τον Τιτανικό μέσα στο 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Το Λιμενικό των ΗΠΑ και του Καναδά συνεχίζει σήμερα (20.6.2023) με πλοία και αεροσκάφη τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός μικρού τουριστικού υποβρυχίου το οποίο έχει εξαφανιστεί από την Κυριακή (18.6.2023) στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών του Καναδά με πέντε επιβαίνοντες οι οποίοι θα επισκέπτονταν το ναυάγιο του Τιτανικού.

«Εξερευνούμε και κινητοποιούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε το πλήρωμα πίσω με ασφάλεια. Ολόκληρη η εστίασή μας είναι στα μέλη του πληρώματος στο υποβρύχιο και στις οικογένειές τους», ανακοίνωσε η OceanGate Expeditions για το συγκεκριμένο υποβρύχια που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και πέντε άτομα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας γίνονται ενέργειες για να στείλουν το συντομότερο δυνατό στο σημείο του ναυαγίου ένα τηλεχειριζόμενο όχημα που μπορεί να φτάσει σε βάθος 6.000 μέτρων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής της Βοστόνης χθες Δευτέρα (19.6.2023), πάντως, δόθηκε στη δημοσιότητα κανένα από τα ονόματα των πέντε επιβατών του υποβρυχίου.

Ο υποναύαρχος John W. Mauger δήλωσε στο Fox News ότι το υποβρύχιο μπορεί να έχει κολλήσει στα συντρίμμια – και είπε ότι η ακτοφυλακή δεν έχει τις δυνατότητες να το προσεγγίσει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Δεν διαθέτουμε εξοπλισμό επί τόπου που να μπορεί να κάνει έρευνα του πυθμένα… υπάρχουν πολλά συντρίμμια σε αυτό το ναυάγιο, οπότε ο εντοπισμός θα είναι δύσκολος», είπε και πρόσθεσε ότι «Δεν έχουμε τις δυνατότητες αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια να το εντοπίσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση έρευνας διεξάγεται τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας, «περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.