ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το εγχειρίδιο του FBI για τους φόνους παιδιών όπου ύποπτοι είναι οι ίδιοι οι γονείς τους

Αποκαλυπτικά στοιχεία

Το εγχειρίδιο του FBI για τους φόνους παιδιών όπου ύποπτοι είναι οι ίδιοι οι γονείς τους

Με αφορμή μια υπόθεση στη χώρα μας σχετικά με θανάτους παιδιών που έχει πάρει τον δρόμο της αστυνομικής έρευνας ψάξαμε και βρήκαμε τον οδηγό του FBI σχετικά με ανθρωποκτονίες παιδιών. Το εγχειρίδιο βασίζεται σε στοιχεία που έχουν συλλεχθεί τις τελευταίες δεκαετίες από υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Όταν η αστυνομία υποψιάζεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό δεν είναι από ατύχημα ή ιατρικό πρόβλημα, τότε εφαρμόζουν την μέθοδο της κόμπρας. Δηλαδή διαρρέουν στον τύπο και στους άμεσα ενδιαφερόμενους ότι δεν υπάρχουν στοιχεία γύρω από τον θάνατο των παιδιών και πως η υπόθεση οδεύει προς κλείσιμο.

Παράλληλα όμως καλούν τους άμεσα υπόπτους για καταθέσεις, λέγοντας πως είναι γραφειοκρατική διαδικασία. Έτσι ο ύποπτος ηρεμεί, πιστεύει πως ξεγέλασε τις αρχές και είναι πιο πιθανό να υποπέσει κάποιο λάθος που θα οδηγήσει στην αποκάλυψή του.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι αποκαλυπτικά.

Όταν τα θύματα είναι παιδιά τότε το 20% αυτών οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Όταν μιλάμε για παιδιά εώς 4 ετών, το ποσοστό εκτοξεύεται στο 35%.

Στο 61% των υποθέσεων ο δολοφόνος είναι ένας από τους δύο γονείς.

Στο 72% των φόνων έγινε με γυμνά χέρια, δηλαδή με ξυλοδαρμό, πνιγμό ή στραγγαλισμό.

Στο 57% ο δολοφόνος ήταν ο πατέρας, ενώ στο 43% η μητέρα.

Η αναλογία αλλάζει συντριπτικά όταν πρόκειται για βρέφη, με τις μητέρες να είναι κατά πλειονότητα οι δολοφόνοι.

90% είναι βιολογικοί γονείς ενώ το 10% θετοί γονείς.

Μόνο το 37% των δολοφόνων είχαν κάποια γνωστή ψυχιατρική ασθένεια, τουλάχιστον μέχρι να συλληφθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νούμερο ένας λόγος είναι η εκδίκηση μεταξύ των συζύγων, ακολουθεί κάποιο παιδικό τραύμα που είχε ο δολοφόνος, ενώ ο ερχομός ενός “ανεπιθύμητου παιδιού¨είναι ο τρίτος πιο διαδεδομένος λόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.