Το Ιράν έτοιμο να χρησιμοποιήσει εξελιγμένη φυγοκέντριση για τον εμπλουτισμό ουρανίου

Η Τεχεράνη δεν διευκρινίζει σε ποιο επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου σκοπεύει να προχωρήσει

Το Ιράν έτοιμο να χρησιμοποιήσει εξελιγμένη φυγοκέντριση για τον εμπλουτισμό ουρανίου

Το Ιράν κλιμακώνει περαιτέρω την επιχείρηση εμπλουτισμού ουρανίου, καθώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει προηγμένες φυγόκεντρους IR-6 στις υπόγειες εγκαταστάσεις της περιοχής Φορντό, οι οποίες μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιπέδων εμπλουτισμού, σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) που περιήλθε εις γνώση του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με αυτό, στη συγκεκριμένη τοποθεσία έχει εγκατασταθεί μια δεύτερη φυγόκεντρος IR-6 που έχει τη δυνατότητα να εμπλουτίζει ουράνιο σε διαφορετικά ποσοστά.

Στην εμπιστευτική έκθεση προς τα κράτη μέλη του, ο ΙΑΕΑ αναφέρει πως έχει ενημερωθεί από το Ιράν ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία χωρίς η Τεχεράνη να διευκρινίζει σε ποιο επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου σκοπεύει να προχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, το Ιράν θα έχει προσεχώς στη διάθεσή του επαρκή ποσότητα ουρανίου εμπλουτισμένου κατά το 60%, κοντά στα επίπεδα που απαιτούνται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.