ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το Κίεβο απαντά στη Μόσχα: «Και εμείς θα κτυπήσουμε τα πλοία που θα κινηθούν σε ρωσικό λιμάνι»

«Θα θεωρηθούν δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου»

Το Κίεβο απαντά στη Μόσχα: «Και εμείς θα κτυπήσουμε τα πλοία που θα κινηθούν σε ρωσικό λιμάνι»

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας προανήγγειλε κτυπήματα σε πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό ρωσικά λιμάνια και ουκρανικά λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα που έχουν καταληφθεί από την Μόσχα. 

Όπως αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΑΜ από αύριο, 21 Ιουλίου, όλα αυτά τα πλοία θα θεωρούνται δυνητικοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου. 

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τα μέσα για να αποκρούσουν τη ρωσική επιθετικότητα στη θάλασσα. 

Πρόκειται ουσιαστικά για απάντηση στην αντίστοιχη ρωσική ενέργεια, με την Μόσχα να ανακοινώνει χθες πως θα θεωρεί, από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.

Ουκρανία: «Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κάθε απειλή σε μη στρατιωτικά πλοία»

Σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την προειδοποίηση της Ρωσίας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδικάζει έντονα κάθε απειλή για χρήση βίας εναντίον μη στρατιωτικών πλοίων, ανεξάρτητα από τη σημαία υπό την οποία ταξιδεύουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται επίσης ότι η ανακοίνωση της Ρωσίας δεν έχει νόμιμο στρατιωτικό στόχο, αλλά στοχεύει στο να εκφοβίσει την Ουκρανία και τις ουδέτερες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.