ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικό AWACS B737 MESA περιπολεί στην Κεντρική Μεσόγειο!

Στην περιοχή αυτή λειτούργησε την περασμένη εβδομάδα και ελληνικό AWACS

Τουρκικό AWACS B737 MESA περιπολεί στην Κεντρική Μεσόγειο!

Ένα τουρκικό AWACS B737 MESA πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα αποστολή επιτήρησης πάνω από την κεντρική Μεσόγειο.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Itamilradar, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση των πτήσεων των πολεμικών αεροσκαφών.

Ένα Boeing E-7T της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. 13-004 – f/n TURAF42), που απογειώθηκε από το Ικόνιο, βρισκόταν σε τροχιά νότια της Σικελίας στα μισά του δρόμου μεταξύ Μάλτας και Λιβύης, σύμφωνα με το Itamilradar.

Ο ιστότοπος παρακολούθησε ένα τουρκικό AWACS με παρόμοια αποστολή την περασμένη εβδομάδα.

Στην περιοχή αυτή λειτούργησε την περασμένη εβδομάδα και ελληνικό AWACS , όπως σημειώνεται.

Παράλληλα, η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική της συμμαχία με τη λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη συνάπτοντας μια εμπιστευτική συμφωνία για την παροχή εκπαίδευσης, όπλων και επιθετικών drones, παρά το γεγονός ότι η Λιβύη εξακολουθεί να υπόκειται στο εμπάργκο του ΟΗΕ για φονικά όπλα.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με έδρα την Τρίπολη της Λιβύης, Αμπντουλαχίμιντ Ντμπέιμπα, υπέγραψαν κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη δύο στρατιωτικές συμφωνίες με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Η πρώτη συμφωνία αφορά «την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δυνατοτήτων της στρατιωτικής αεροπορίας στη Λιβύη», ενώ η δεύτερη αποτελεί συνέχεια του τουρκικού-λιβυκού στρατιωτικού μνημονίου συνεννόησης που υπογράφηκε το 2019, σύμφωνα με σημείωμα της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Λιβυκές πηγές ανέφεραν στην «Agenzia Nova» ότι η πρώτη συμφωνία -το περιεχόμενο της οποίας παραμένει μυστικό- προβλέπει την προμήθεια drones, εκπαίδευσης και όπλων.

Αυτή η τελευταία περίσταση θα παραβίαζε το εμπάργκο στο οποίο εποπτεύει η επιχείρηση EuNavFor Med – Ειρήνη, με διοικητή τον Ιταλό ναύαρχο Stefano Turchetto.

Η Τουρκία έχει αρνηθεί ένα αίτημα για συναίνεση από την Ειρήνη τρεις φορές φέτος για επιθεώρηση πλοίων με τουρκική σημαία στην κεντρική Μεσόγειο που είναι ύποπτα ότι μετέφεραν όπλα στη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της τουρκικής εταιρείας Avrasya Shipping, εξαπολύοντας την οργή της Άγκυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.