ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Πούτιν: «Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί απότομα – Δυνάμεις από τις ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στα σύνορά μας»

«Η Δύση συνεχίζει να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας»

Β.Πούτιν: «Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί απότομα – Δυνάμεις από τις ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στα σύνορά μας»

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει αυξηθεί απότομα σε γενικές γραμμές και οι αμερικανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σε συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 19 Δεκεμβρίου.

«Πρόσφατα, η δραστηριότητα του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ στο σύνολό του έχει αυξηθεί απότομα. Σημαντικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, έχουν αναπτυχθεί στα σύνορά μας και ο αριθμός των στρατευμάτων της συμμαχίας στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη έχει αυξηθεί», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο επιθετικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ δεν κρύβεται πλέον, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι ισχυρισμοί για παγκόσμια υπεροχή κατοχυρώνονται άμεσα στα έγγραφα των ΗΠΑ.

«Τα γεγονότα του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσαν – καλά, όλοι το βλέπουμε – ότι η Δύση συνεχίζει να διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, προμηθεύει ενεργά το καθεστώς του Κιέβου με πληροφορίες πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους, μεταφέρει σύγχρονα οπλικά συστήματα», είπε.

Ουκρανική συγκρουσιακή κατάσταση

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την πρωτοβουλία στην ουκρανική σύγκρουση και κάνουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο, παρατήρησε ο Πούτιν.

«Αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση στο έδαφος, στη γραμμή επαφής, μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι τα στρατεύματά μας έχουν την πρωτοβουλία. Στην ουσία, κάνουμε ό,τι θεωρούμε απαραίτητο», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ο μύθος για το τρωτό του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καταρρεύσει στα πεδία των μαχών της ουκρανικής σύγκρουσης.

Η πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας

Ο σύγχρονος στρατιωτικός εξοπλισμός αντιπροσωπεύει το 95% των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν την Τρίτη.

«Αυτό το τρέχον έτος, χάρη στη συνεπή εφαρμογή του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος, στη συντονισμένη εργασία της αμυντικής βιομηχανίας, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχει φθάσει γενικά στο 95%», παρατήρησε ο Πούτιν.

Υπό το φως της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης και της εμφάνισης νέων «στρατιωτικοπολιτικών κινδύνων», η σημασία της πυρηνικής τριάδας που «διασφαλίζει τη στρατηγική ισορροπία των δυνάμεων στον κόσμο» έχει αυξηθεί δραστικά, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 15 συστήματα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων Yars και Avangard θα τεθούν σε υπηρεσία ως μέρος των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ φοβόντουσαν την προσέγγιση της Ευρώπης με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούσαν πολύ για την προσέγγιση της Ρωσίας με την Ευρώπη, αλλά η Μόσχα δεν επρόκειτο να πολεμήσει με την Ευρώπη και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«[Οι ΗΠΑ] φοβήθηκαν πολύ από την προσέγγιση της Ρωσίας με την Ευρώπη. Εκεί θα έπρεπε να είναι τα αφεντικά. Συνέχισε να τρομάζει … η κακή Ρωσία σας απειλεί. Αλλά μίλησα με πολλούς ηγέτες και μου λένε: ‘Γιατί μας φοβίζουν; Καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να πολεμήσει με την Ευρώπη”. Ναι, δεν πρόκειται να [πολεμήσουμε] τώρα», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσυραν σκόπιμα τη Ρωσία και την Ευρώπη σε σύγκρουση και πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά η Μόσχα δεν είχε άλλες επιλογές, είπε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν παρενέβη και δεν θα παρέμβει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

«Και τώρα, [οι ΗΠΑ] μεταθέτουν επίσης το βάρος της οικονομικής ευθύνης και των πληρωμών στην Ευρώπη. Και η άβουλη και ασπόνδυλη γενιά των σημερινών πολιτικών στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό, δεδομένης της κολοσσιαίας εξάρτησης στα μέσα ενημέρωσης, στην οικονομία, στην πολιτική», δήλωσε ο Πούτιν.

Οι ΗΠΑ δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη μέσω πολυάριθμων ιδρυμάτων, εργάζονται με φοιτητές, τους σέρνουν στον «πολιτικό Όλυμπο των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται τις χώρες του ΝΑΤΟ τώρα και δεν θα τις χρειαστεί στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αμερικανική ηγεσία λέει: αν κερδίσουν [οι Ρώσοι] στην Ουκρανία τώρα, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα είναι οι επόμενες. Γιατί χρειαζόμαστε αυτές τις χώρες του ΝΑΤΟ; Δεν τις χρειαζόμαστε, δεν τις χρειαστήκαμε ποτέ, δεν τις χρειαζόμαστε τώρα και δεν θα τις χρειαστούμε στο μέλλον», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.