ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βέλγιο: Συνελήφθησαν με σφαίρες στρατιώτες δίπλα από την Ευρωβουλή

Οι αρχές συνέλαβαν δύο στρατιώτες της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας

Βέλγιο: Συνελήφθησαν με σφαίρες στρατιώτες δίπλα από την Ευρωβουλή

Την ώρα που το Βέλγι συνταράσσεται από το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate, μία νέα υπόθεση προκάλεσε συναγερμό στις αρχές στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο τον γενικό εισαγγελέα, το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, όταν οι αρχές συνέλαβαν δύο στρατιώτες της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας για κατοχή πυρομαχικών και ειδικότερα σφαιρών.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι οι συλλήψεις των στρατιωτών έγινε σε ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα κεντρικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πάνω από κεντρικό καφέ, το οποίο σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης είναι και συχνό «στέκι» των αξιωματούχων της Ευρωβουλής.

Ο γενικός εισαγγελέας, μιλώντας για το περιστατικό, ανέφερε και επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των βελγικών μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι οι δύο στρατιώτες φυλακίστηκαν και απολύθηκαν από την υπηρεσία τους μετά και τις καταθέσεις τους.

Αυτό που δεν επιβεβαίωσε, όμως, ήταν την προέλευση των σφαιρών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, για να βρεθεί από που τις βρήκαν και από ποιον τις προμηθεύτηκαν.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Nieuwsblad, όταν πολίτες είδαν δύο ένοπλους να πυροβολούν έξω από το παράθυρό τους, γεγονός που τους ανησύχησε και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι τους, διαπίστωσαν ότι τα όπλα που έφεραν ήταν «αεροβόλα», αλλά αυτό που αντίκρισαν μέσα στην οικεία ήταν ακόμη πιο ανησυχητικό.

Όπως μεταδίδει το μέσο ενημέρωσης, οι αρχές ανακάλυψαν περίπου 200 σφαίρες που προορίζονται για πυροβόλα όπλα και χρησιμοποιεί ο βελγικός στρατός.

«Ακούσαμε έναν ή δύο μεγάλους κρότους και αναρωτηθήκαμε τι ήταν», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας και σερβιτόρος σε ένα μπαρ δίπλα στο κτίριο όπου έγινε η σύλληψη. Δούλευε το περασμένο Σάββατο, αλλά επειδή είναι «τόσο θορυβώδης αυτός ο δρόμος λόγω της έντονης κίνησης», δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα, είπε, προσθέτοντας ότι συνέχισε να εργάζεται.

Δύο άλλοι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι είδαν αρκετούς αστυνομικούς στο δρόμο εκείνο το βράδυ, αλλά δε φέρεται να εμπόδισε τον κόσμο να περνάει από εκεί και ο δρόμος δεν έκλεισε ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.